Prajitura pufoasa cu visine – fara batai de cap, gata in cativa pasi

Aceasta prajitura cu visine, cu o textura moale si aroma bogata de unt, este varianta mai savuroasa a clasicei pandispanuri cu fructe. Nu e nevoie sa bati albusurile sau sa urmezi pasi complicati – doar amesteci toate ingredientele si o dai la cuptor. Ideala pentru zile in care vrei ceva dulce, simplu si de efect!

Ingrediente:
150 g unt (la temperatura camerei)
130 g zahar tos
3 oua
10 g zahar vanilat
220 g faina alba (tip 000)
12 g praf de copt
1 praf de sare
110 ml lapte
1 borcan de visine fara samburi (700 g cu tot cu sirop)
1 lingura zahar pudra (pentru decor)

Mod de preparare:
Prepararea aluatului:
Mixeaza untul cu zaharul pana devine cremos. Adauga pe rand ouale, amestecand continuu. Incorporeaza zaharul vanilat, apoi faina amestecata cu praful de copt si sarea. La final, toarna laptele si omogenizeaza totul.
Adaugarea visinelor:
Scurge bine visinele din borcan si adauga-le in compozitie, amestecand usor cu o spatula.
Coacerea:
Toarna aluatul intr-o tava de aproximativ 20 x 28 cm, tapetata cu hartie de copt. Niveleaza usor suprafata, formand o mica adancitura la mijloc, pentru a evita cresterea inegala in timpul coacerii.
La cuptor:
Coace prajitura in cuptorul preincalzit la 180°C, timp de aproximativ 40 de minute, sau pana trece testul cu scobitoarea.
Servirea:
Dupa ce se raceste complet, taie prajitura in portii si presara deasupra zahar pudra.