
Aceasta prajitura fina cu crema de branza si fructe este genul de desert care cucereste pe toata lumea, indiferent de ocazie. Usoara, aerata si plina de prospetime, este alegerea perfecta pentru zilele calduroase sau pentru orice masa festiva unde vrei sa impresionezi cu ceva simplu si spectaculos!
Ingrediente pentru blat:
8 oua
8 linguri (aprox. 160 g) zahar
8 linguri (aprox. 160 g) faina
2 linguri (aprox. 30 ml) apa
2 linguri (aprox. 30 ml) ulei
Ingrediente pentru crema de branza:
500 g branza de vaci fina
400 ml frisca lichida
200-250 g zahar pudra (dupa gust)
2 plicuri zahar vanilat
coaja rasa de la 1 lamaie
2 plicuri gelifiant instant (gen Gelatina Express)
Pentru decor:
Fructe proaspete (dupa preferinta: capsuni, afine, piersici etc.)
2 plicuri gelatina pentru tort (tort gelee)
Mod de preparare:
Prepararea blatului:
Se pregateste un pandispan clasic, mixand ouale cu zaharul pana devin o spuma densa. Se adauga apa si uleiul, apoi se incorporeaza faina cernuta. Se toarna compozitia intr-o tava de 25×35 cm tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit la 180°C pana trece testul cu scobitoarea. Se lasa la racit complet.
Prepararea cremei de branza:
Branza de vaci se amesteca cu zaharul pudra, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Separat, frisca lichida se bate bine, apoi se adauga gelatina instant. Aceasta frisca se incorporeaza delicat in crema de branza.
Asamblarea prajiturii:
Peste blatul racit se intinde uniform crema de branza. Deasupra, se asaza fructele proaspete preferate.
Pregatirea stratului de gelatina:
Se prepara gelatina de tort conform instructiunilor de pe pachet si se toarna cu grija peste fructe.
Racirea:
Prajitura se pune la frigider pentru 1-2 ore pana se intareste bine. Apoi se poate felia si savura!