Aceasta prajitura fara coacere, inspirata de delicioasele bomboane Raffaello, este o combinatie de biscuiti crocanti, crema fina de budinca si fulgi de cocos. Usor de preparat, dar extrem de savuroasa, va incanta pe oricine o gusta.
Ingrediente:
600 g biscuiti cu unt (tip digestive)
200 g unt
150 g fulgi de cocos
Pentru budinca:
1 litru lapte
3 linguri faina de grau
3 linguri amidon de cartofi
200 g zahar
1 plic zahar vanilat
2 galbenusuri
Optional:
2 linguri lichior de cocos
2 linguri lichior amaretto
Mod de preparare:
Budinca: Intr-un bol, amesteca 375 ml de lapte cu faina de grau, amidonul de cartofi, zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile si, optional, lichiorurile. Restul de lapte (625 ml) se pune la fiert. Cand incepe sa fiarba, toarna amestecul din bol in lapte, amestecand constant, si lasa pe foc pana cand budinca se ingroasa. Dupa ce e gata, o ia de pe foc, o transferi intr-un bol curat si o lasi sa se raceasca complet.
Crema de budinca: Untul se lasa la temperatura camerei timp de 30 de minute, apoi se mixeaza timp de aproximativ 3 minute pana devine pufos. Adauga treptat budinca racita, mixand continuu pana obtii o crema omogena.
Asamblarea: Tapeteaza o tava de 20×30 cm cu hartie de copt si unge-o cu unt. Asaza alternativ straturi de biscuiti si crema de budinca, obtinand 4 straturi, iar deasupra trebuie sa fie un strat de crema. Presara deasupra fulgii de cocos.
Racirea: Lasa prajitura la frigider sa se raceasca, fara sa o acoperi.
Savurati aceasta prajitura delicioasa, perfecta pentru iubitorii de cocos!