
Daca vrei un desert rapid, fara coacere, dar extrem de cremos si delicios, acest cheesecake fiert cu biscuiti este alegerea ideala. Se prepara usor, are un gust echilibrat si se taie perfect dupa cateva ore la rece. Este o prajitura care combina simplitatea cu rafinamentul, iar cu putina glazura de ciocolata alba si fulgi de cocos deasupra, arata spectaculos.
Ingrediente (pentru o tava de 25×30 cm)
Pentru crema:
1 kg branza de vaci fina pentru prajituri (din cea cremoasa, la galeata)
200 g unt
200 g zahar
2 lingurite zahar vanilat
3 oua
80 g budinca de vanilie (2 plicuri de cate 40 g, fara zahar)
200 ml lapte
300 g biscuiti cu cacao (sau simpli, dupa preferinta)
Pentru glazura:
80 g ciocolata alba
15 g unt (1 lingura)
30 ml lapte (2 linguri)
Pentru decor:
2–3 linguri fulgi de cocos
Mod de preparare
Prepararea cremei de branza:
Intr-o cratita mai mare, topeste untul impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Adauga branza si ouale, amestecand continuu pe foc mic. Separat, dizolva praful de budinca in lapte rece, apoi toarna amestecul peste crema de branza calda. Continua sa gatesti 2 minute, amestecand permanent, pana cand crema se ingroasa.
Asamblare:
Tapeteaza tava cu hartie de copt. Asaza un strat de biscuiti, apoi toarna jumatate din crema fierbinte. Niveleaza, pune alt strat de biscuiti, apoi restul cremei, iar la final – ultimul strat de biscuiti.
Prepararea glazurii:
Pune ciocolata rupta bucatele, untul si laptele intr-un bol mic si topeste-le la microunde timp de 30 de secunde. Amesteca bine pana devine o crema fina, apoi intinde-o peste prajitura. Presara fulgii de cocos deasupra.
Racirea:
Lasa prajitura la rece cateva ore (ideal peste noapte), apoi o poti taia si servi.