Prajitura rapida cu branza de vaci la tigaie – gata in 15 minute

Daca iti doresti un desert rapid, pufos si delicios, aceasta prajitura cu branza de vaci este alegerea perfecta. Se prepara in doar 15 minute, fara cuptor, si este atat de buna incat vei vrea sa o faci in fiecare zi!

Ingrediente:
200 g branza de vaci
200 g chefir
2 oua
50 g zahar
½ lingurita sare
1 lingurita extract de vanilie
¾ lingurita bicarbonat de sodiu
150 g faina

Mod de preparare:
Intr-un bol, bate ouale si adauga chefirul, branza de vaci, zaharul, sarea si extractul de vanilie. Amesteca bine.
Cerne faina si bicarbonatul de sodiu direct in compozitie, apoi amesteca pana obtii un aluat dens, asemanator celui pentru clatite groase.
Incinge o tigaie cu putin ulei si redu focul la minimum.
Toarna aluatul in tigaie si niveleaza-l.
Gateste aproximativ 5-6 minute pe fiecare parte, pana devine auriu.
Verifica daca este gata folosind o scobitoare. Daca iese curata, prajitura este perfect coapta!
Pofta buna! 🍰