Ingrediente pentru aluatul cu cacao:
300 g faina
160 g zahar
80 g unt
15 g cacao pudra neindulcita
1 lingurita bicarbonat de sodiu
2-3 linguri smantana
Pentru aluatul simplu:
150 g faina
80 g zahar
40 g unt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1-2 linguri smantana
Pentru umplutura:
750 g branza de vaci cremoasa
100 g unt
3 linguri zahar
2 oua
Coaja rasa de lamaie
Gem de caise
Pentru glazura:
200 g ciocolata
Putina ciocolata alba (optional)
2 linguri ulei
Metoda de preparare:
Prepararea umpluturii:
Amesteca untul cu zaharul pana obtii o crema spumoasa. Adauga ouale, coaja rasa de lamaie si branza pasata, omogenizand bine compozitia.
Pregatirea aluatului simplu:
Amesteca toate ingredientele pentru aluatul simplu si framanta-l pana devine omogen. Intinde-l in forma unei foi de dimensiunea tavii (24×35 cm). Pune foaia in tava tapetata cu hartie de copt si unge-o cu un strat generos de gem de caise.
Pregatirea aluatului cu cacao:
Amesteca ingredientele pentru aluatul cu cacao, framanta-l si imparte-l in doua parti egale. Intinde prima parte si asaz-o peste stratul de gem din tava.
Asamblarea prajiturii:
Toarna si niveleaza uniform umplutura de branza peste foaia cu cacao. Intinde a doua parte de aluat cu cacao si pune-o deasupra.
Coacerea:
Preincalzeste cuptorul la 200°C si coace prajitura timp de 45-50 de minute. Las-o sa se raceasca complet.
Glazurarea:
Topeste ciocolata impreuna cu uleiul pe baie de aburi. Toarna glazura peste prajitura racita, niveland-o bine. Optional, decoreaza cu ciocolata alba topita.
Servirea:
Lasa prajitura sa se odihneasca cateva ore inainte de a o taia in portii generoase. Pofta buna!