Prajitura Rapida cu Branza si Cacao

Aceasta prajitura de branza este usor de preparat, are o aroma delicioasa si o textura usoara care va cuceri intreaga familie. Cu straturi alternante de cacao si crema de branza, acest desert racoritor este perfect pentru orice ocazie, mai ales dupa ce a fost racit. Iata cum se prepara!

Ingrediente pentru crema de branza:
300 g de branza de vaci moale
150 g de smantana acra
4 linguri de zahar pudra
1 plic de zahar vanilat
5 linguri de ulei
2 oua
25 g de praf de budinca de vanilie (se foloseste doar praful, fara a-l fierbe)

Ingrediente pentru aluat:
3 oua
150 g de zahar pudra
60 ml de ulei
60 ml de lapte
150 g de faina alba
1,5 linguri de cacao
1,5 lingurite de praf de copt
un praf de sare

Mod de preparare:
Pregatirea cremei de branza:
Amestecati toate ingredientele pentru crema de branza pana obtineti o compozitie fina si omogena. Pastrati deoparte.
Prepararea aluatului:
Bateti galbenusurile cu zaharul, uleiul si laptele pana obtineti o textura omogena.
Adaugati cacao, praful de copt, faina si sarea. Amestecati bine pana se formeaza un aluat neted.
Separat, bateti albusurile spuma tare si incorporati-le usor in aluat, amestecand de jos in sus.
Asamblarea:
Pregatiti o tava mica, ungeti-o cu unt si tapetati-o cu faina.
Turnati jumatate din aluat in tava, apoi adaugati crema de branza si, la final, restul de aluat de cacao.
Coacerea:
Preincalziti cuptorul la 180°C.
Coaceti prajitura timp de 40-45 de minute.
Finalizarea:
Lasati prajitura sa se raceasca complet, apoi presarati zahar pudra deasupra.