Prajitura rapida cu capsuni si crema fina de branza – un desert simplu si delicios

Prajitura rapida cu capsuni si crema fina de branza – un desert simplu si delicios

Daca esti in cautarea unui desert rapid si savuros, aceasta reteta cu capsuni este alegerea perfecta. Cu un aluat crocant, o crema fina de branza si capsuni proaspete, aceasta prajitura va deveni cu siguranta favorita in bucataria ta. Iata cum sa-l prepari pas cu pas!

Ingrediente pentru aluat (baza si crusta):
250 g faina
160 g unt rece
5 linguri de zahar
1 lingurita praf de copt
1 ou

Ingrediente pentru crema de branza (ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei):
800 g branza de vaci macinata (de preferat grasa, sau smantanoasa)
100 g zahar
1 lingura zahar vanilat
40 g budinca de smantana (pulbere)
1 ou

Ingrediente suplimentare:
Aproximativ 400 g capsuni, taiate si amestecate cu 2 linguri de amidon

Forma de copt:
O tava de 24×29 cm sau o forma rotunda de aprox. 25 cm.

Mod de preparare:

  1. Aluatul: Intr-un bol, amestecati faina cu praful de copt, apoi adaugati zaharul, untul rece taiat cubulete si oul. Framantati pana obtineti un aluat omogen. Formati o bila din aluat, infasurati-o in folie alimentara si puneti-o la frigider.
  2. Crema de branza: Intre timp, mixati branza macinata cu zaharul, zaharul vanilat, budinca (pulbere) si oul pana obtineti o crema fina.
  3. Pregatirea tavii: Preincalziti cuptorul la 180°C. Ungeti forma de copt cu unt si tapetati-o cu hartie de copt.
  4. Asamblarea prajiturii: Scoateti aluatul din frigider si impartiti-l in doua. Folositi prima jumatate pentru a tapeta fundul tavii si marginile, ridicandu-le pana la aproximativ 2 cm in sus. Intindeti crema de branza peste baza de aluat. Deasupra, puneti capsunile taiate si amestecate cu amidon. Sfaramati restul aluatului si presarati-l deasupra.
  5. Coacerea: Introduceti prajitura in cuptorul preincalzit si coaceti timp de aproximativ 50 de minute la 180°C, folosind functia de coacere sus-jos, fara ventilatie. Dupa ce prajitura este gata, lasati-o sa se raceasca inainte de servire.