
Aceasta prajitura cu ciocolata este perfecta pentru cei care vor un desert delicios, fara prea mult efort. Se prepara extrem de rapid, iar textura sa pufoasa si aroma intensa de ciocolata o fac irezistibila. In plus, glazura fina de ciocolata ii confera un aspect apetisant si un gust de neuitat!
Ingrediente:
400 g zahar
200 ml apa minerala carbogazoasa (foarte important!)
4 oua
400 g faina
600 g nuci macinate (alune, migdale sau dupa preferinta)
1 praf de sare
200 ml ulei sau 200 g unt topit
1 plic praf de copt
2 linguri cacao neindulcita
Pentru glazura:
150 g ciocolata
150 g frisca lichida
Mod de preparare:
Amesteca toate ingredientele intr-un bol mare, pana obtii o compozitie omogena.
Toarna aluatul intr-o tava rotunda cu pereti detasabili, intr-o tava dreptunghiulara sau intr-o forma de chec, in functie de preferinte.
Coace la 180°C (caldura sus-jos) timp de aproximativ 1 ora.
Intre timp, incalzeste frisca lichida, adauga bucatile de ciocolata si amesteca pana obtii o glazura fina si lucioasa.
Toarna glazura peste prajitura racita si las-o sa se intareasca.
Pofta buna! 🍫