Ingrediente pentru crema de ciocolata:
750 ml lapte
2 plicuri budinca de ciocolata (praf)
50 g ciocolata neagra
3 lingurite cafea solubila
150 g zahar
1 ou
1 lingurita extract sau esenta de vanilie
120 g unt
Ingrediente pentru glazura:
80 ml smantana pentru frisca (30%)
80 g ciocolata neagra
Alte ingrediente:
aproximativ 400 g biscuiti cu unt
ciocolata neagra rasa pentru decor
decoruri de ciocolata
Mod de preparare:
Intr-o cratita, turnam 500 ml de lapte, adaugam zaharul, vanilia, ciocolata, cafeaua si untul. Fierbem amestecul pana cand ingredientele se topesc complet. Dizolvam praful de budinca si oul in restul de lapte (250 ml). Amestecand continuu, turnam incet acest amestec in laptele fierbinte. Gatim la foc mic, amestecand constant, pana cand obtinem o budinca groasa.
Tapetam o forma de 20×20 cm cu hartie de copt sau folie alimentara. Asezam un strat de biscuiti unul langa altul, apoi adaugam o treime din crema de ciocolata fierbinte. Continuam cu alte straturi de biscuiti si crema, pana obtinem patru straturi de biscuiti si trei straturi de crema. Acoperim prajitura cu folie si lasam sa se raceasca, punand deasupra o greutate usoara pentru a uniformiza straturile. Dupa racirea completa, o punem in frigider peste noapte.
Pentru glazura, incalzim bine smantana, apoi adaugam bucatile de ciocolata si amestecam pana se topesc. Turnam glazura peste biscuiti si decoram cu ciocolata rasa si ornamente de ciocolata.
Aceasta delicioasa prajitura fara coacere este ideala pentru orice ocazie!