Prajitura Regina – o prajitura deosebita, ce trebuie incercata

Consider ca aceasta este cea mai delicioasa prajitura pe care am pregatit-o vreodata. Desi poate parea putin mai complicata datorita numarului de creme si blaturi, va asigur ca procesul este surprinzator de simplu. Tot ce aveti nevoie este putin timp si rabdare pentru a crea ceea ce pot numi, fara ezitare, regina prajiturilor cu creme si fructe.

Urmati cu atentie pasii si ingredientele recomandate, iar rezultatul va va rasplati efortul. Apropo, am folosit o tava cu dimensiunile de 25×35 cm. Spor la gatit!

Ingrediente pentru blaturile cu cacao:
2 oua
40 g zahar
20 g faina
50 g cacao
1 lingurita praf de copt
Ingrediente pentru blatul roz:
2 oua
40 g zahar
20 g faina
15 g sirop de cirese
1 lingurita praf de copt
Nota: Dublati cantitatile pentru a obtine doua blaturi roz.
Ingrediente pentru blatul cu smantana:
2 oua
200 g zahar
20 g zahar vanilat
320 g faina
2 lingurite praf de copt
200 ml smantana
2 linguri cacao
Ingrediente pentru crema alba:
600 ml lapte
10 g faina
40 g amidon
170-200 g zahar
10 g zahar vanilat
300 g unt
Ingrediente pentru crema de ciocolata:
350 g iaurt
80-90 g ciocolata neagra
20 g gelatina
60 ml apa fierbinte
Ingrediente pentru crema de cirese:
350 g cirese fara samburi
2 oua
120 g zahar
50 g unt
30 ml suc de lamaie
12 g amidon

Preparare:
Blat cu cacao:

Separati albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu zaharul pana obtineti o consistenta ferma. Adaugati galbenusurile, amestecand usor. Cerneti faina, praful de copt si cacao peste compozitie, apoi incorporati-le cu grija, pentru a nu pierde aerul din aluat. Coaceti aluatul intr-o tava tapetata timp de 5 minute la 180°C, apoi turnati deasupra aluatul roz. Continuati coacerea pentru 25-30 de minute.
Blat roz:
Urmati acelasi proces ca pentru blatul cu cacao.
Blatul cu smantana:
Bateti ouale cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugati smantana, amestecand bine. Incorporati faina cernuta cu praful de copt si framantati pana obtineti un aluat omogen. Impartiti compozitia in doua parti egale, iar intr-una adaugati cacao. Raciti aluatul timp de 1-2 ore, apoi intindeti foile si coaceti-le timp de 10 minute la 180°C.
Crema alba:
Fierbeti laptele cu faina, amidonul, zaharul si zaharul vanilat, amestecand continuu pana cand compozitia se ingroasa. Lasati-o sa se raceasca, apoi incorporati treptat untul batut spuma.
Crema de ciocolata:
Dizolvati gelatina in apa fierbinte. Topiti ciocolata si lasati-o sa se raceasca, apoi incorporati-o in iaurt. Adaugati gelatina dizolvata, amestecand bine.
Crema de cirese:
Mixati ciresele cu sucul de lamaie intr-un blender. Fierbeti acest amestec timp de 2 minute. Separat, bateti ouale cu zaharul si amidonul, apoi turnati compozitia de cirese, amestecand constant. Fierbeti timp de 3-4 minute, pana cand crema se ingroasa. Dupa ce s-a racit, adaugati untul batut spuma.

Asamblarea prajiturii:
Blat cu smantana (negru)
Crema de cirese
Crema alba
Blat dublu (cacao + roz)
Crema alba si cateva cirese fara samburi
Blat alb cu smantana
Crema de ciocolata
Blat alb cu smantana
Crema alba si cirese
Blat dublu
Crema alba
Crema de cirese
Blat cu smantana (negru)
Decorati prajitura cu crema sau cirese, dupa preferinte. Pofta buna!