Prajitura Royal cu Caramel si Nuci – Deliciu Fara Coacere

Prajitura Royal cu Caramel si Nuci
Prajitura Royal cu Caramel si Nuci – Deliciu Fara Coacere

Daca sunteti in cautarea unui desert care sa impresioneze si sa rasfete gusturile tuturor, prajitura Royal cu caramel si nuci este alegerea perfecta. Aceasta prajitura fara coacere combina texturile cremoase si crocante intr-un mod irezistibil, oferindu-va un deliciu rafinat si usor de preparat. Fie ca este vorba de o ocazie speciala sau doar de o pofta dulce, aceasta prajitura este menita sa devina favorita familiei.

Ingrediente pentru Crema Alba:
300 g crema de branza
125 g iaurt
200 ml smantana pentru frisca
100 g zahar
1 esenta de vanilie
5 g gelatina pudra sau foi
Fructe din compot (un borcan mic)

Ingrediente pentru Crema Caramel cu Nuci:
150 g zahar
50 g unt
100 ml smantana pentru frisca
100 g nuci maruntite

Ingrediente pentru Decor:
200 ml smantana pentru frisca
1 plic zahar vanilat

Ingrediente pentru Sirop:
2-3 linguri zahar
Apa
Esenta de vanilie

Alte Ingrediente:
36 piscoturi

Mod de Preparare:

Prepararea Cremei Albe:
Inmoaie gelatina in apa rece, urmand instructiunile de pe ambalaj.
Bate smantana pentru frisca pana capata o consistenta ferma.
Intr-un bol, amesteca zaharul, iaurtul si crema de branza pana cand zaharul se dizolva complet.
Adauga smantana batuta, esenta de vanilie si fructele din compot taiate marunt. Amesteca usor cu o spatula.
Incorporeaza gelatina dizolvata si amesteca bine.

Prepararea Cremei de Caramel cu Nuci:
Caramelizeaza zaharul intr-o cratita pana capata o culoare aurie.
Adauga smantana pentru frisca si amesteca bine. Mentine pe foc mic, amestecand constant, pana la omogenizare.
Adauga untul si nucile maruntite, amestecand pana se incorporeaza bine.
Lasa crema sa se raceasca.

Prepararea Siropului:
Caramelizeaza zaharul intr-o cratita.
Adauga apa si esenta de vanilie, apoi lasa sa se raceasca.

Asamblarea Prajiturii:
Tapeteaza o forma de tort sau de chec cu folie de plastic.
Insiropeaza piscoturile si asaza un strat pe fundul formei.
Adauga un strat de crema alba, urmat de piscoturi insiropate, apoi crema de caramel cu nuci.
Alterna straturile de crema alba si piscoturi pana la final.
Acopera prajitura cu folie de plastic si lasa la frigider pentru 4-5 ore.

Finalizare:
Scoate prajitura din forma, rasturnand-o cu grija pe un platou.
Orneaza cu smantana pentru frisca batuta si decoreaza dupa preferinte cu ciocolata rasa, cacao sau alte ingrediente.

Prajitura Royal cu caramel si nuci demonstreaza ca uneori cele mai bune deserturi nu necesita coacere. Cu straturi bogate de crema alba si caramel cu nuci, acest deliciu satisface toate poftele de dulce. Incercati aceasta reteta usor de preparat si bucurati-va de fiecare felie, savurand combinatia perfecta de arome si texturi. Indiferent de ocazie, aceasta prajitura va aduce un plus de eleganta si gust mesei voastre.