Aceasta prajitura cu fructe este reteta perfecta pentru zilele cand doresti un desert rapid si delicios, care sa puna in valoare aromele proaspete ale fructelor. Usor de preparat si extrem de savuroasa, aceasta prajitura se poate face cu capsuni, afine sau orice alte fructe de sezon. Textura pufoasa si crusta crocanta o fac o alegere ideala pentru orice moment al zilei.
Ingrediente pentru aluat:
375 g faina
3 oua
250 g zahar
250 ml ulei
125 ml lapte
1 lingura otet de fructe sau otet obisnuit
2 lingurite praf de copt
1 plic zahar vanilat
Ingrediente pentru umplutura:
700 g capsuni
100 g afine
Ingrediente pentru crusta crocanta:
Faina, zahar si unt (in cantitati „la ochi”)
Mod de preparare:
1.Bate ouale intregi cu zaharul pana devin o spuma pufoasa. Adauga laptele si uleiul, alternand cu faina si praful de copt, mixand pana la omogenizare. La final, adauga otetul si amesteca usor.
2.Toarna compozitia intr-o tava de 20×36 cm, tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei.
3.Asaza fructele deasupra aluatului. Daca sunt foarte suculente, poti sa le dai prin putin budinca instant sau praf de gelatina pentru a absorbi excesul de suc.
4.Presara deasupra prajiturii o crusta crocanta obtinuta din faina, zahar si unt, amestecate dupa gust.
5.Coace prajitura in cuptorul preincalzit la 170°C, timp de aproximativ 50 de minute. Daca incepe sa se rumeneasca prea tare, scade temperatura cuptorului.
Aceasta prajitura cu fructe este gata sa iti incante simturile cu aroma sa proaspata si textura pufoasa. Serveste-o rece sau calda, simpla sau alaturi de o cupa de inghetata. Pofta buna!