Ingrediente:
tava de 24×24 cm
4 oua
200 g zahar
1 plic de zahar vanilat
200 ml ulei
225 g faina alba
75 g faina de cartofi
1 lingurita praf de copt
2 maini de visine fara samburi
zahar pudra pentru decor
Mod de preparare:
Mixati ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana obtineti o compozitie spumoasa. In timp ce continuati sa mixati, adaugati treptat uleiul. Separat, amestecati faina alba cu faina de cartofi si praful de copt, apoi cerneti-le. Incorporati acest amestec in compozitia lichida, mixand la viteza minima. Nu mixati excesiv, ci doar pana cand compozitia devine omogena.
Turnati aluatul in tava tapetata cu hartie de copt. Asezati visinele pe suprafata aluatului (daca doriti, le puteti trece usor prin faina de cartofi pentru a evita sa cada la fundul prajiturii). Introduceti tava in cuptorul preincalzit la 180°C si coaceti timp de aproximativ 45 de minute.
Dupa ce s-a racit, presarati zahar pudra pe deasupra si serviti.
Pofta buna!