Prajitura simpla si rapida cu ciocolata, mere si nuci

Prajitura simpla si rapida cu ciocolata, mere si nuci

Aceasta prajitura este ideala pentru cei care doresc un desert delicios, dar simplu de facut. Este extrem de simplu de preparat – necesita doar asezarea ingredientelor in straturi si un minim de efort inainte de coacere.

Ingrediente:
7 mere
200 g zahar
1 plic zahar vanilat
250 g faina
1 lingurita praf de copt
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingura cacao
3 oua
180 ml ulei
75 g stafide
50 g nuci

Mod de preparare:

Intr-un bol mare, se asaza pe rand urmatoarele ingrediente: merele taiate cuburi, zaharul, zaharul vanilat, stafidele (oparite), nucile (tocate), faina, praful de copt, bicarbonatul, cacao, ouale batute si uleiul. Compozitia se lasa deoparte timp de 30 de minute.

Dupa acest timp, ingredientele se amesteca bine cu o lingura, apoi se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace timp de 50 de minute la 180°C, pana cand trece testul cu scobitoarea.

Un desert simplu, dar plin de savoare!

Reteta Bonus: Prajitura cu mere si crema de branza

Prajitura cu mere si crema de branza

Ingrediente pentru aproximativ 24 portii:

Aluat:
300 g unt
230 g zahar
6 oua
3 lamai
300 g faina de grau
3 lingurite praf de copt

Strat de mere:
1 kg mere
30 g stafide
20 g unt
1 lingurita scortisoara

Crema de branza:
500 g branza de vaci sau quark
80 g zahar
2 lingurite zahar vanilat
2 oua
18 g budinca de vanilie (praf)

Optional:
Zahar pudra pentru decor

Mod de preparare:

Pregatirea merelor: Spala merele, curata-le de coaja si taie-le in sferturi, scotand samburii. Apoi, feliaza sferturile. Topeste untul intr-o cratita mare, adauga merele si stafidele, si gateste-le pana se inmoaie putin, dar isi pastreaza forma. Presara scortisoara si lasa amestecul sa se raceasca.

Aluatul: Stoarce sucul de la cele 3 lamai. Bate untul moale cu zaharul pana devine o spuma deschisa la culoare. Adauga ouale, pe rand, mixand la viteza mare. Incorporeaza treptat sucul de lamaie. La final, amesteca usor faina si praful de copt.

Asamblarea: Tapeteaza fundul unei tavi de 35×24 cm cu hartie de copt. Pune putin mai mult de jumatate din aluat in tava si intinde-l uniform. Adauga deasupra merele racite.

Crema de branza: Amesteca toate ingredientele intr-un bol si mixeaza-le scurt, doar pana se omogenizeaza. Toarna crema peste stratul de mere.

Coacerea: Cu o lingura, pune restul aluatului peste crema de branza, formand mici gramajoare. (Aluatul se va uni in timpul coacerii). Coace prajitura in cuptorul preincalzit la 180°C pentru aproximativ 45 de minute, pana cand o scobitoare iese curata. Lasa prajitura sa se raceasca in tava.

Finalizare: Dupa ce s-a racit complet, taie prajitura in bucati si, daca doresti, presara zahar pudra deasupra.