Prajitura Snickers de Casa – Deliciu Stratificat cu Crema de Caramel si Nuci

Daca vrei sa impresionezi cu un desert spectaculos, dar relativ usor de pregatit, aceasta reteta de prajitura Snickers de casa este alegerea ideala! Cu straturi fine de blat, crema de budinca vanilata, caramel dulce si crocant de nuci, fiecare felie va cuceri pe oricine de la prima muscatura. Descopera mai jos cum sa il pregatesti pas cu pas!

Ingrediente pentru blat
(3 foi, tava aprox. 25×35 cm):
600 g faina alba
100 g zahar
2 oua intregi
2 galbenusuri
200 g unt
30 ml lapte
60 g miere (aproximativ 3 linguri)
2 lingurite bicarbonat de sodiu
1 plic zahar vanilat (aproximativ 8-10 g)
Pentru glazura de nuci:
200 g nuci tocate (nuci, alune de padure, arahide etc.)
90 g unt
15 g zahar (aproximativ 1 lingura)
30 g miere (aproximativ 2 linguri)
Pentru umplutura:
1 budinca mare de vanilie sau frisca (aproximativ 40 g)
10 g amidon de porumb (1 lingura)
10 g faina alba (1 lingura)
4 linguri de zahar (aproximativ 60 g)
700 ml lapte
1 mica conserva de crema de caramel (dulce de leche) – aprox. 200 g

Mod de preparare:

  1. Pregatirea glazurii de nuci:
    Intr-o craticioara, topeste margarina cu zaharul si mierea. Adauga nucile tocate si amesteca bine. Fierbe compozitia pana cand zaharul se dizolva complet, apoi las-o la racit.
  2. Pregatirea aluatului:
    Cer­ne faina impreuna cu bicarbonatul. Adauga margarina taiata cubulete si celelalte ingrediente. Framanta rapid un aluat omogen si imparte-l in 3 parti egale (ideal este sa le cantaresti).
    Fiecare bucata se intinde intr-un dreptunghi, presarand faina pentru a preveni lipirea. Asaza aluatul pe hartie de copt si niveleaza-l usor.
  3. Prepararea cremei de budinca:
    Fierbe 500 ml lapte cu zaharul. In laptele ramas (200 ml) dizolva praful de budinca, amidonul si faina. Toarna amestecul peste laptele fierbinte, amestecand continuu pana se ingroasa. Lasa crema sa se raceasca.
  4. Coacerea foilor:
    Coace primele doua foi (fara glazura) la 170°C timp de 8-12 minute, pana devin aurii.
    Pe a treia foaie, intinde glazura de nuci racita si coace-o 13-15 minute.
    Lasa toate foile sa se raceasca bine inainte de asamblare (atentie, sunt fragile cat sunt calde!).
  5. Asamblarea prajiturii:
    Pune primul blat pe platou si intinde crema de budinca racita.
    Acopera cu al doilea blat si intinde crema de caramel (dulce de leche).
    Finalizeaza cu blatul cu glazura de nuci deasupra.
  6. Finalizare:
    Acopera prajitura si pune-o la frigider peste noapte pentru ca aromele sa se combine perfect.