Prajitura Snickers este un desert cu straturi bogate de crema de caramel si arahide, inspirat de faimoasa ciocolata. Aceasta reteta combina un blat de ciocolata, un strat de crema de mascarpone si unt de arahide si o glazura decadenta de ciocolata cu alune. Perfecta pentru orice ocazie, va fi cu siguranta preferata tuturor!
Ingrediente (pentru o tava de 20×20 cm)
Pentru straturile de biscuiti:
240 g biscuiti simpli
Pentru aluatul de ciocolata:
1 ou (la temperatura camerei)
50 g unt
80 g zahar
50 ml lapte
1 lingurita cafea instant
60 g faina
15 g cacao
3/4 lingurita praf de copt
Pentru crema:
250 g mascarpone (bine racit)
120 g crema de caramel
150 g unt de arahide
Pentru glazura:
100 ml smantana pentru frisca (36% grasime)
50 g ciocolata neagra
50 g ciocolata cu lapte
100 g alune prajite
Pentru asamblare:
200 g crema de caramel suplimentara
Mod de Preparare
Prepararea blatului de ciocolata:
Preincalzeste cuptorul la 175°C si tapeteaza tava cu hartie de copt unsa cu unt.
Intr-o cratita, incalzeste laptele, untul si cafeaua. Dupa ce untul s-a topit, ia de pe foc si lasa la racit.
Cerne faina, cacaoa si praful de copt intr-un bol separat.
Intr-un alt bol, bate oul cu zaharul pana obtii o compozitie pufoasa. Redu viteza mixerului si incorporeaza amestecul de lapte, cafea si unt racit.
Adauga amestecul de faina si cacao, amestecand usor pana la omogenizare. Toarna aluatul in tava si niveleaza-l. Coace timp de 20 de minute. Lasa blatul sa se raceasca in tava.
Prepararea cremei:
Amesteca mascarpone, untul de arahide si crema de caramel pana la omogenizare.
Intinde jumatate din crema peste blatul racit, apoi asaza un strat de biscuiti deasupra.
Intinde crema de caramel (200 g) peste biscuiti si adauga un alt strat de biscuiti. Aplica restul de crema si adauga un alt strat de biscuiti deasupra. Lasa prajitura sa se raceasca in frigider timp de o ora.
Prepararea glazurii:
Incalzeste smantana pana aproape de fierbere, apoi adauga ciocolata maruntita. Amesteca pana cand ciocolata se topeste complet si adauga alunele.
Lasa glazura sa se raceasca putin, apoi toarn-o peste ultimul strat de biscuiti si niveleaza.
Servirea:
Pune prajitura la frigider peste noapte, pentru a se intari complet.