Aceasta prajitura inspirata de celebrul baton Snickers este combinatia perfecta intre blat pufos cu alune si nuci, o crema fina cu caramel si o glazura bogata de ciocolata. Ideala pentru ocazii speciale sau pur si simplu pentru a satisface pofta de ceva dulce!

Ingrediente pentru blat:
10 albusuri
170 g zahar
100 g arahide macinate
100 g alune de padure
1 lingura ulei
3 linguri faina
2 linguri cacao
1 lingura praf de copt
Pentru crema:
10 galbenusuri
100 g ciocolata
200 g zahar
200 g unt
200 g arahide tocate
1 cutie lapte condensat caramelizat (Salko)
Pentru glazura:
300 g ciocolata
500 ml smantana pentru frisca
Mod de preparare
Prepararea blatului:
Bate albusurile cu zaharul pana obtii o spuma tare, apoi adauga uleiul.
Amesteca intr-un bol separat faina, cacaoa, praful de copt, alunele si arahidele.
Incorporeaza usor amestecul uscat in albusurile batute.
Toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si coace la 180°C timp de aproximativ 25 de minute.
Prepararea cremei:
Bate galbenusurile cu zaharul pe baie de aburi pana se ingroasa.
Adauga ciocolata si amesteca pana se topeste complet. Lasa sa se raceasca.
Incorporeaza untul moale, laptele condensat caramelizat si arahidele tocate.
Asamblarea prajiturii:
Intinde crema peste blatul copt si racit.
Prepararea glazurii:
Incalzeste smantana lichida fara a o fierbe, apoi adauga ciocolata rupta bucati.
Amesteca pana la omogenizare si mixeaza usor pentru a obtine o textura fina.
Toarna glazura peste prajitura si lasa sa se intareasca.
Servire:
Taie prajitura in bucati si savureaza acest desert bogat si aromat!
Pofta buna! 🍫✨