Aceasta reteta minunata de prajitura, inspirata de gustul clasic al batonului Snickers, aduce laolalta nucile, caramelul si ciocolata intr-un desert de neuitat. Este perfecta pentru iubitorii de dulciuri complexe, dar usor de pregatit.
Ingrediente pentru blat:
9 albusuri
300 g zahar
300 g nuca maruntita
5 linguri faina
1 plic praf de copt
200 g ciocolata alba
5 linguri ulei
Pentru crema caramel:
7 linguri zahar
300 g unt
9 galbenusuri
8 linguri zahar
300 g miez de nuca maruntit
Pentru glazura:
200 g ciocolata (neagra sau cu lapte, dupa preferinta)
50 ml lapte
50 g unt
Preparare blat:
Bate albusurile spuma cu ajutorul unui mixer, apoi incorporeaza treptat zaharul, faina, praful de copt si miezul de nuca. Amesteca bine pana obtii un aluat omogen.
Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coace la 180°C pana capata o culoare aurie.
Dupa racire, acopera blatul cu ciocolata alba topita amestecata cu ulei, apoi lasa-l la frigider pentru cateva ore, pana stratul de ciocolata se intareste.
Preparare crema de caramel:
Topeste cele 7 linguri de zahar intr-o cratita, pana devine auriu. Adauga untul si miezul de nuca maruntit, amestecand constant.
Incorporeaza galbenusurile batute spuma impreuna cu cele 8 linguri de zahar. Continua sa mixezi pana obtii o crema fina si consistenta.
Intinde crema peste stratul de ciocolata alba si lasa prajitura sa se raceasca.
Preparare glazura:
Topeste ciocolata pe baie de aburi, adaugand treptat laptele si untul pana ce obtii o glazura lucioasa si omogena.
Toarna glazura peste crema de caramel, niveland cu grija.
Pune prajitura la frigider pentru a se intari complet inainte de a o servi. Textura cremoasa, nucile crocante si ciocolata bogata fac din acest desert o adevarata incantare. Pofta buna!