Prajitura “Surpriza Soacrei” – O Delicatesa Stratificata cu Mac, Cocos si Crema de Lapte

Prajitura “Surpriza Soacrei” – O Delicatesa Stratificata cu Mac, Cocos si Crema de Lapte

Ingrediente pentru blatul de cacao:
7 oua
105 g faina alba
105 g zahar
2 lingurite praf de copt
2 linguri cacao
Pentru blatul de mac si cocos:
5 albusuri
100 g zahar
100 g fulgi de cocos
150 g seminte de mac uscate (sau seminte de susan)
1 lingurita praf de copt
Pentru crema:
5 oua
500 g smantana (18%)
200 g unt
65 g zahar pudra
1 plic zahar vanilat
1,5 litri lapte
Altele:
1 pachet mare de piscoturi rotunde (aprox. 30 buc.)
3 plicuri de jeleu deschis la culoare
50 g stafide

Mod de preparare:

Prepararea blatului de cacao:
Bate albusurile pana se formeaza o spuma ferma, apoi adauga treptat zaharul si galbenusurile. Cerne faina, praful de copt si cacaua, amesteca usor cu compozitia de oua. Toarna aluatul intr-o tava de 33×27 cm tapetata cu hartie de copt si coace timp de 25-30 minute la 180°C. Dupa racire, taie blatul in doua parti egale.
Prepararea blatului de mac si cocos:
Bate albusurile pana obtii o spuma ferma, adauga zaharul, macul, fulgii de cocos si praful de copt, amestecand usor. Toarna aluatul in aceeasi tava de 33×27 cm si coace-l la 180°C timp de 30-40 minute.
Prepararea cremei:
Incalzeste laptele pana aproape de fierbere. Intr-un bol separat, bate ouale cu smantana si adauga-le in laptele fierbinte, amestecand constant. Fierbe amestecul la foc mic timp de aproximativ 10 minute pana se separa branzica. Scurge amestecul intr-o sita si lasa-l sa se raceasca. Mixeaza untul moale cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana devine cremos, apoi adauga treptat branzica racita pana obtii o crema omogena. Imparte crema in doua parti egale.
Prepararea jeleului:
Dizolva cele 3 plicuri de jeleu in 1,25 litri de apa clocotita si lasa amestecul sa se raceasca usor, pana devine usor vascos.
Asamblarea prajiturii:
Pune primul strat de blat de cacao, urmat de un strat de crema, apoi blatul de mac si cocos, urmat de un alt strat de crema. Asaza deasupra ultimul blat de cacao si intinde 1/3 din jeleul inchegat. Pune piscoturile deasupra, presara stafidele si toarna restul de jeleu.

Lasa prajitura la frigider peste noapte pentru a se intari si pentru ca aromele sa se imbine.

Aceasta prajitura stratificata va surprinde prin aromele sale imbietoare de cocos, mac si cacao, completate de jeleul fructat si textura piscoturilor!