
Aceasta prajitura delicioasa combina foi fragede de cacao, un blat pufos si o crema catifelata de vanilie, rezultand un desert perfect pentru orice ocazie. Gustul sau echilibrat intre dulce si usor amarui face ca fiecare muscatura sa fie o adevarata placere.
Ingrediente pentru foile de cacao:
300 g faina
80 g zahar pudra
100 g unt
2 oua
0,5 plic praf de copt
20 g cacao
Putin lapte
Ingrediente pentru blatul de pandispan:
4 oua
4 linguri zahar
4 linguri faina
1 lingurita rasa praf de copt
Ingrediente pentru crema:
500 ml lapte
3 linguri faina
250 g unt
250 g zahar pudra
2 plicuri zahar vanilat
Mod de preparare:
Prepararea foilor de cacao:
Amesteca faina cu zaharul pudra, margarina, ouale, praful de copt si cacaoa.
Adauga putin lapte pentru a obtine un aluat omogen.
Imparte aluatul in doua si intinde doua foi.
Coace foile separat la 180°C pana devin ferme.
Prepararea blatului de pandispan:
Amesteca faina cu praful de copt.
Bate albusurile spuma, adauga zaharul si continua sa mixezi.
Incorporeaza galbenusurile, apoi faina cu praful de copt, amestecand usor.
Toarna compozitia intr-o tava tapetata si coace la 180°C pana devine auriu.
Prepararea cremei:
Fierbe laptele cu faina pana se ingroasa, apoi lasa la racit.
Separat, mixeaza margarina cu zaharul pudra si zaharul vanilat.
Amesteca cele doua compozitii pana obtii o crema fina.
Asamblare:
Asaza o foaie de cacao pe o tava si unge cu jumatate din crema.
Adauga blatul de pandispan, intinde restul de crema si acopera cu a doua foaie de cacao.
Presara zahar pudra deasupra si lasa prajitura la rece cateva ore inainte de servire.
Pofta buna! 🍰