Daca sunteti in cautarea unui desert care sa combine savoarea branzei proaspete cu dulceata acrisoara a visinelor, atunci prajitura turnata cu branza si visine este alegerea ideala. Aceasta reteta nu numai ca este simplu de preparat, dar ofera si un rezultat delicios, perfect pentru a incheia orice masa cu un final dulce si racoritor. In continuare, va vom ghida pas cu pas prin procesul de preparare al acestei prajituri care va deveni cu siguranta preferata familiei si a prietenilor.
Ingrediente
4 oua
200g zahar
175ml ulei
180ml lapte
600g branza dulce de vaci
400g smantana cu 12% grasime
2 lingurite esenta de vanilie
400g faina
1 pliculet praf de copt
500g visine proaspete fara samburi
20g unt pentru uns tava
Mod de preparare
Spargeti ouale intr-un bol adanc si adaugati zaharul. Mixeaza-le la viteza medie pana cand devin usor spumoase si isi dubleaza volumul. Dupa ce ouale au crescut in volum, adaugati uleiul treptat, in fir subtire, continuand sa mixati la viteza mica pana cand uleiul este complet incorporat. Incorporati apoi laptele, care trebuie sa fie la temperatura camerei, amestecand usor cu un tel.
Intr-un alt bol, combinati smantana scursa de zer cu esenta de vanilie si branza. Adaugati aceasta compozitie peste ouale mixate, apoi adaugati faina amestecata cu praful de copt. Amestecati usor pana se omogenizeaza, apoi incorporati visinele, care trebuie sa fie fara samburi.
Se amesteca usor folosind o spatula. Se unge cu unt o tava de 35×25 cm, apoi se toarna compozitia in tava. Se niveleaza uniform cu o lingura si se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius. Se coace timp de aproximativ 35-40 de minute, in functie de specificatiile fiecarui cuptor. Dupa ce prajitura este coapta, se lasa sa se raceasca complet in tava inainte de a fi taiata si servita.
Prajitura turnata cu branza si visine este un desert care reuneste textura pufoasa a aluatului cu umplutura bogata si aromata. Ideala pentru orice ocazie, fie ca este vorba de o intalnire de familie sau o masa de sarbatoare, aceasta prajitura se dovedeste a fi nu doar simplu de preparat, ci si absolut delicioasa. Savurati-o alaturi de cei dragi si bucurati-va de combinatia perfecta de branza si visine intr-un desert care va incanta toate simturile.