Aceasta prajitura cu branza dulce si bilute de cacao creeaza o combinatie perfecta de arome si texturi. Reteta provine de la o prietena din Ungaria si a fost un adevarat succes la o petrecere recenta, unde toti cei care au gustat-o au cerut imediat reteta. Este un desert special, care merita incercat!
Ingrediente
Aluat pentru bilute de cacao
200 g faina
150 g zahar pudra
3 linguri cacao
2 oua
½ plic praf de copt
125 g unt
Aluat cu branza dulce
500 g branza dulce
250 g zahar pudra
2 plicuri zahar vanilat
125 g unt
1 plic budinca de vanilie
4 oua
Mod de preparare
Prepararea bilutelor de cacao: Se amesteca faina, zaharul pudra, cacaua, ouale, praful de copt si untul moale. Se framanta un aluat omogen, din care se formeaza bilute. Acestea se asaza intr-o tava unsa cu unt.
Prepararea aluatului cu branza dulce: Se bat galbenusurile cu zaharul pudra si zaharul vanilat, apoi se adauga untul moale si se mixeaza bine. Se incorporeaza branza dulce si praful de budinca. Separat, albusurile se bat spuma si se incorporeaza in compozitie.
Asamblare si coacere: Amestecul de branza dulce se toarna peste bilutele de cacao din tava. Se coace la 180°C timp de aproximativ 45 de minute, verificand coacerea cu o scobitoare.
Finalizare: Dupa ce prajitura s-a racit, se presara cu zahar pudra, se taie bucati si se serveste.


Pofta buna!