Prajitura Vanilata cu Crema Fiarta de Unt

Prajitura Vanilata cu Crema Fiarta de Unt

Ingrediente pentru aluat:
400 g faina alba
4 linguri zahar pudra
1 plic praf de copt
1 lingura untura (aproximativ de marimea unei nuci)
1 ou
4 linguri smantana
Ingrediente pentru crema cu unt:
250 g margarina
150-200 g zahar pudra
4 plicuri zahar vanilat
Zeama de la o lamaie mica
Ingrediente pentru crema fiarta:
4 linguri faina
400 ml lapte

Mod de preparare

Prepararea aluatului: Amestecati bine toate ingredientele pentru aluat. Dupa ce se omogenizeaza, lasati aluatul la rece in frigider timp de o ora. Apoi impartiti aluatul in trei parti si coaceti trei foi subtiri.
Prepararea cremei cu unt: Amestecati margarina cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana obtineti o compozitie cremoasa. Adaugati treptat zeama de lamaie, amestecand continuu.
Prepararea cremei fierte: Amestecati faina cu laptele si fierbeti la foc mic pana se ingroasa. Lasati crema sa se raceasca complet.
Asamblarea: Combinati crema cu unt si crema fiarta pana obtineti o compozitie omogena. Ungeti prima foaie de aluat cu jumatate din crema rezultata, puneti a doua foaie deasupra si ungeti cu restul de crema. Asezati ultima foaie deasupra si presati usor. Lasati prajitura la frigider pana a doua zi.
Servirea: Presarati cu zahar pudra inainte de servire.

Pofta buna!