Prajitura „Zebra” cu Glazura si Nuca de Cocos

Aceasta prajitura „Zebra” cu model marmorat si decor crocant de nuca de cocos este perfecta pentru orice ocazie. Combina aromele vanilate cu cele de cacao intr-o textura pufoasa si delicioasa!

Ingrediente pentru blat:
4 oua
200 g zahar
200 ml lapte
200 ml ulei
1 lingurita esenta de vanilie
300 g faina
1 plic praf de copt
2 linguri cacao
Un praf de sare
Ingrediente pentru glazura:
100 g ciocolata alba
50 ml frisca lichida
Pentru decor:
2 linguri fulgi de nuca de cocos

Mod de preparare:

  1. Pregatirea compozitiei pentru blat:
    Preincalzeste cuptorul la 180°C si tapeteaza o tava cu hartie de copt.
    Mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare pana obtii o compozitie cremoasa si deschisa la culoare.
    Adauga treptat laptele, uleiul si esenta de vanilie, continuand sa mixezi.
    Cerne faina si praful de copt peste compozitie, amestecand usor cu o spatula.
  2. Crearea efectului marmorat:
    Imparte aluatul in doua parti egale.
    Intr-o parte adauga cele 2 linguri de cacao si amesteca bine.
    In tava, toarna alternativ cate o lingura din fiecare compozitie, formand modelul de „zebra”.
  3. Coacerea prajiturii:
    Introdu tava in cuptor si coace prajitura timp de aproximativ 30-35 de minute sau pana trece testul scobitorii.
    Las-o sa se raceasca complet inainte de glazurare.
  4. Prepararea si aplicarea glazurii:
    Topeste ciocolata alba impreuna cu frisca lichida la bain-marie sau la microunde, amestecand pana devine o crema fina.
    Toarna glazura peste prajitura si niveleaza usor.
    Presara fulgii de cocos deasupra pentru un aspect si un gust deosebit.
    Lasa prajitura la frigider pentru 20-30 de minute pentru ca glazura sa se intareasca, apoi portioneaz-o si serveste-o cu placere!

Pofta buna! 🍰