Aceasta prajitura „Zebra” cu model marmorat si decor crocant de nuca de cocos este perfecta pentru orice ocazie. Combina aromele vanilate cu cele de cacao intr-o textura pufoasa si delicioasa!
![](https://www.ful.ro/wp-content/uploads/2025/02/Screenshot-2025-02-11-at-19.52.56-1024x587.png)
Ingrediente pentru blat:
4 oua
200 g zahar
200 ml lapte
200 ml ulei
1 lingurita esenta de vanilie
300 g faina
1 plic praf de copt
2 linguri cacao
Un praf de sare
Ingrediente pentru glazura:
100 g ciocolata alba
50 ml frisca lichida
Pentru decor:
2 linguri fulgi de nuca de cocos
Mod de preparare:
- Pregatirea compozitiei pentru blat:
Preincalzeste cuptorul la 180°C si tapeteaza o tava cu hartie de copt.
Mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare pana obtii o compozitie cremoasa si deschisa la culoare.
Adauga treptat laptele, uleiul si esenta de vanilie, continuand sa mixezi.
Cerne faina si praful de copt peste compozitie, amestecand usor cu o spatula. - Crearea efectului marmorat:
Imparte aluatul in doua parti egale.
Intr-o parte adauga cele 2 linguri de cacao si amesteca bine.
In tava, toarna alternativ cate o lingura din fiecare compozitie, formand modelul de „zebra”. - Coacerea prajiturii:
Introdu tava in cuptor si coace prajitura timp de aproximativ 30-35 de minute sau pana trece testul scobitorii.
Las-o sa se raceasca complet inainte de glazurare. - Prepararea si aplicarea glazurii:
Topeste ciocolata alba impreuna cu frisca lichida la bain-marie sau la microunde, amestecand pana devine o crema fina.
Toarna glazura peste prajitura si niveleaza usor.
Presara fulgii de cocos deasupra pentru un aspect si un gust deosebit.
Lasa prajitura la frigider pentru 20-30 de minute pentru ca glazura sa se intareasca, apoi portioneaz-o si serveste-o cu placere!
Pofta buna! 🍰