Ingrediente necesare:
1 kg cartofi
200 g pasta de rosii
4 pulpe de pui
Rozmarin (dupa gust)
Oregano (dupa gust)
Cimbru (dupa gust)
1-2 foi de dafin
45-60 ml ulei (3-4 linguri)
5 g turmeric (1 lingurita)
5 g usturoi uscat granulat (1 lingurita)
5 g boia dulce (1 lingurita)
2-3 g condiment pentru pui (1/2 lingurita)
Sare si piper (dupa gust)
Mod de preparare:
Ungeti tava sau vasul de cuptor cu putin ulei.
Taiati cartofii in cuburi mai mici si puneti-i in tava. Adaugati pulpele de pui si asezati-le printre cartofi, asa cum preferati.
Presarati toate condimentele peste cartofi si carne: sare, piper, turmeric, boia dulce, usturoi granulat, rozmarin, oregano, cimbru si condiment pentru pui. Adaugati foile de dafin pentru un plus de aroma.
Turnati putina apa peste ingredientele din tava pentru a preveni uscarea. Amestecati usor, astfel incat condimentele sa fie bine distribuite.
Adaugati pasta de rosii deasupra, distribuind-o uniform.
Introduceti tava in cuptorul preincalzit la 180°C. Lasati sa se coaca aproximativ o ora sau pana cand pulpele de pui sunt bine facute si cartofii sunt fragezi.
Pofta buna!