Pregateste-te sa te indragostesti de acesti cartofi pai! O alternativa sanatoasa si gustoasa la cartofii prajiti clasici. Albusul de ou le ofera o textura crocanta, iar condimentele aduc o explozie de arome. Gata in doar cateva minute, acesti cartofi pai sunt ideali pentru o gustare rapida si sanatoasa.
Acesti cartofi pai sunt la fel de crocanti si gustosi ca cei din restaurantele fast-food, dar mult mai sanatosi.
Ingrediente:
10 cartofi mari
4 albusuri
Sare, dupa preferinta
Boia dulce
Piper negru macinat
Mod de Preparare:
Spalati bine cartofii, curatati coaja si taiati-i in bastonase cu grosimea de aproximativ 1 cm.
Bateti albusurile cu ajutorul unui mixer pana cand obtineti o spuma ferma si aerata.
Incorporati sarea, boiaua dulce si piperul macinat in spuma de albusuri, amestecand usor. Adaugati cartofii taiati si asigurati-va ca fiecare bucata este acoperita uniform cu spuma.
Aranjati cartofii intr-un singur strat pe o tava acoperita cu hartie de copt. Introduceti tava in cuptorul preincalzit la 220°C si coaceti timp de 10 minute. Scoateti hartia de copt, apoi continuati coacerea pana cand cartofii devin aurii si crocanti.
Gata in doar cateva minute, acesti cartofi pai sunt ideali pentru orice ocazie. Secretul lor sta in simplitate si in aroma intensa a condimentelor.