Ingrediente:
4 oua (reci din frigider)
8 linguri zahar
8 linguri faina
8 linguri ulei
1 lingurita praf de copt (amestecat in faina)
1 lingura zeama de lamaie
1/2 lingurita (sau un varf de cutit) de sare
2-3 linguri de cacao
Mirodenii (coaja de lamaie, esenta de vanilie, etc., dupa gust)
Metoda de preparare:
Aceasta reteta pentru chec incepe prin pregatirea aluatului, unde galbenusurile si zaharul sunt batute pana la topirea zaharului. Se adauga apoi uleiul, albusurile batute spuma si amestecul de faina cu praful de copt.
In compozitie se introduc mirodeniile: zeama de lamaie si sarea, dupa care se amesteca bine si se toarna intr-o tava pregatita cu unt si faina. Un sfert din cantitate se amesteca cu cacao si se adauga peste aluatul din tava.
Dupa pregatirea aluatului, checul se lasa la copt la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 45 de minute. Inainte de a fi scos din tava, se testeaza cu o scobitoare pentru a verifica daca este copt, iar apoi este scos si impachetat in folie pentru alimente. Este o reteta simpla si delicioasa pentru un desert savuros.
Aceste ingrediente se folosesc la un singur chec. Pentru doua checuri, se dubleaza ingredientele. Eu am facut din prima doua checuri, pentru ca este prea bun si se termina foarte repede.
Aluatul bogat si pufoas se prepara rapid si usor, iar adaosul de nuca ofera o textura crocanta si o aroma reconfortanta. Coacerea la temperatura potrivita garanteaza un chec fraged si delicios, iar testul cu scobitoarea asigura o coacere uniforma. Odata pregatit, checul isi pastreaza prospetimea si se poate savura cu placere alaturi de cei dragi.
Va doresc spor la treaba si pofta buna!