Prajitura Cremes este un desert rafinat, potrivit pentru momente dulci speciale. Este prajitura delicata si delicioasa, preparata cu o crema fina si foi pufoase.
Ingrediente:
-1,5 litri lapte
-8 oua
-300 grame zahar
-4 plicuri zahar vanilat
-110 grame faina alba
-100 grame amidon
-1 pachet foi
-400 ml frisca
Mod de preparare:
- In prima etapa, separem galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma. Galbenusurile se bat intr-un bol folosind un mixer, apoi se adauga zaharul, zaharul vanilat, faina, amidonul si 500 ml de lapte. Amestecam energic pana cand obtinem o compozitie omogena.
- In paralel, punem 1 litru de lapte la fiert. Adaugam compozitia pregatita anterior si amestecam cu atentie. Apoi luam vasul de pe foc si adaugam albusurile batute spuma. Mixam energic pana la obtinerea unei compozitii omogene.
- Tapetam o foaie cu crema pregatita anterior. Peste aceasta asezam a doua foaie, iar la final decoram cu frisca si zahar pudra. Prajitura se introduce in frigider pentru 3-4 ore pentru a se intari si fixa aromele.
Spor la gatit si pofta buna!!