Reteta de Prajitura Fara Coacere

Reteta de Prajitura Fara Coacere

Ingrediente
2 pachete de biscuiti petit beurre
2 cani de lapte
2 linguri de zahar
2 linguri de amidon de porumb
2 linguri de cacao
100 g ciocolata neagra
250 ml smantana
200 g ciocolata neagra (pentru glazura)

Instructiuni de Preparare

Pregatirea Biscuitilor:
Rupeti biscuitii petit beurre in bucati mici cu mainile.

Prepararea Cremei:
Intr-o oala, combinati laptele, zaharul, amidonul de porumb si cacao, amestecand bine.
Fierbeti amestecul, amestecand continuu pana se ingroasa.
Adaugati 100 g de ciocolata neagra si amestecati pana se topeste complet.

Asamblarea Desertului:
Turnati crema peste biscuitii rupeti si amestecati bine.
Puneti amestecul intr-o forma si nivelati cu o spatula.

Pregatirea Glazurii:
Incalziti smantana intr-un bol pana aproape de fierbere.
Adaugati 200 g de ciocolata neagra in smantana calda si amestecati pana se topeste complet, obtinand o glazura fina.
Turnati glazura peste stratul de biscuiti si crema.

Racire si Servire:
Puneti prajitura la frigider pentru cel putin 6 ore.
Scoateti prajitura din forma, feliati si serviti.