Ingrediente necesare pentru foi:
500 g faina
1 plic praf de copt
200 g unt
3 galbenusuri
Coaja de lamaie
150 g zahar
Zahar vanilat
3-4 linguri smantana
Ingrediente necesare pentru crema:
200 g unt
120 g zahar pudra
1 borcan dulceata de visine
1 foaie de prajitura zdrobita
2 linguri cacao
Esenta de rom
Visine
200 g biscuiti macinati
5 albusuri de ou
10 linguri zahar
30 g ciocolata
Mod de preparare a foilor:
Intr-un vas mare, combina faina, praful de copt, zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie.
Adauga galbenusurile si untul taiat cubulete, amestecand pana se omogenizeaza.
Incorporeaza smantana si continua sa mixezi pana obtii un aluat uniform.
Imparte aluatul in trei parti egale.
Intinde prima treime de aluat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coace in cuptorul preincalzit la 180°C pana capata o culoare aurie deschisa. Repeta procedura pentru celelalte doua parti de aluat.
Pastreaza doua foi intregi, iar pe a treia faramiteaz-o.
Mod de preparare a cremei:
Intr-un bol, bate untul cu mixerul pana devine cremos.
Adauga zaharul pudra, biscuitii macinati, foaia de prajitura zdrobita, dulceata de visine si pudra de cacao, amestecand bine.
Incorporeaza esenta de rom si visinele, amestecand usor.
Asamblarea prajiturii:
Insiropeaza prima foaie cu un sirop obtinut din zahar, esenta de rom si putina apa.
Intinde uniform crema pregatita peste prima foaie.
Acopera cu a doua foaie si insiropeaza si aceasta.
Mod de preparare a glazurii:
Bate albusurile spuma pana obtii o consistenta ferma.
Adauga treptat cele 10 linguri de zahar, continuand sa mixezi pana cand zaharul se dizolva complet si obtii o spuma lucioasa.
Intinde uniform spuma de albusuri peste prajitura si decoreaza cu ciocolata rasa.