Reteta Delicioasa pentru o Prajitura cu Crema de Vanilie si Ciocolata

Reteta Delicioasa pentru o Prajitura cu Crema de Vanilie si Ciocolata

Descopera o reteta de prajitura care va cuceri cu siguranta papilele gustative ale tuturor celor care o incearca. Este o combinatie perfecta de arome, texturi si culori, ideala pentru a impresiona musafirii sau pentru a te rasfata cu un desert deosebit. Usor de pregatit si plina de savoare, aceasta prajitura va deveni cu siguranta un favorit in orice casa.

Ingrediente:

Pentru aluatul galben:
6 oua
6 linguri apa calda
6 linguri zahar pudra
6 linguri faina
2 lingurita praf de copt
2 pachete zahar vanilat

Pentru aluatul cu cacao:
6 oua
6 linguri apa calda
6 linguri zahar pudra
8 linguri faina
4 linguri cacao
2 lingurite praf de copt

Pentru crema:
600 ml lapte
2 pachete budinca de vanilie
60 g zahar pudra
200 g unt
100 g ciocolata neagra
jumatate de fiola esenta de rom

Pentru glazura:
150-200 g ciocolata neagra
1 lingura ulei
1 lingura unt
1-2 linguri smantana
Aproximativ 6 linguri de gem de caise

Mod de preparare:

Se bat ouale cu zaharul pana devin spumoase. Faina si praful de copt se amesteca si se adauga treptat in compozitia de oua, apoi se amesteca usor in aluat. La fel se procedeaza si cu aluatul de cacao, dar aici se adauga si cacao. Se coc 2 foi albe si 2 foi cu cacao. Cuptorul se incalzeste la 180 °C. Se pregateste o tava de 23 x 39 cm (eu am folosit una de 23×27 cm). Se tapeteaza tava cu hartie de copt si se distribuie aluatul uniform. Foile albe si cele cu cacao se coc timp de 10 minute, apoi se lasa sa se raceasca pe un gratar.

Se prepara crema: budincile se amesteca in lapte si se fierb pana devin o masa groasa. Se lasa putin la racit, apoi se adauga zaharul, aroma si untul in budinca inca calda. In crema se adauga si ciocolata neagra topita, dupa care se bate cu un mixer pana devine spumoasa.

Crema se imparte in 2 parti si se pune la rece. Foaia de cacao se unge cu gem fierbinte. Deasupra gemului se intinde prima jumatate din crema. Peste crema se asaza o foaie alba si din nou se intinde gemul fierbinte. Se pune a doua foaie alba, apoi se aplica restul de crema, iar la final se acopera cu foaia de cacao. Prajitura se pune la frigider peste noapte. Ingredientele pentru glazura se topesc pe baie de aburi, apoi se amesteca pana devin fine. Se unge partea de sus a prajiturii cu gem, apoi se toarna glazura deasupra.
Prajitura se pune din nou la frigider pentru a se intari.