Ingrediente:
8 oua
10 linguri zahar pudra
4 plicuri budinca de ciocolata
1 plic praf de copt
Pentru crema:
500 ml lapte
2 plicuri budinca de vanilie
1 plic zahar vanilat
250 g unt
200 g zahar pudra
150 ml cafea instant
rom (dupa gust)
Pentru decor:
200 g glazura de ciocolata alba
glazura de ciocolata neagra
2 pachete de piscoturi rotunde
Mod de preparare:
Coacerea foilor:
Se coc doua foi, fiecare din 4 oua. Bateti albusurile spuma, adaugati zaharul si mixati pana obtineti o bezea ferma. Adaugati galbenusurile si mixati. Incorporati pudra de budinca si praful de copt, amestecand usor. Turnati compozitia pe o tava tapetata cu hartie de copt si coaceti in cuptorul preincalzit.
Prepararea cremei:
Fierbeti laptele impreuna cu budinca de vanilie si zaharul vanilat pentru a obtine o budinca groasa. Lasati budinca sa se raceasca, amestecand ocazional.
Combinarea cremei:
Bateti untul cu zaharul pudra pana devine pufos. Adaugati treptat budinca racita, mixand bine pana la omogenizare.
Asamblarea:
Preparati cafeaua instant si adaugati rom dupa gust. Inmuiati usor piscoturile in cafea. Pe prima foaie, intindeti jumatate din crema. Aranjati piscoturile inmuiate peste crema si intindeti restul de crema peste ele.
Finalizarea:
Acoperiti cu a doua foaie si turnati glazura de ciocolata alba peste prajitura. Decorati suprafata cu glazura de ciocolata neagra in model zig-zag. Lasati prajitura la rece cateva ore, apoi portionati-o in bucati.