Rețeta originală de Prăjitură Albă ca Zăpada – Simplă, Rapidă si Delicioasă

Daca iti doresti un desert rafinat, cu foi fragede si o crema fina cu aroma de lamaie, prajitura Alba-ca-Zapada este alegerea ideala. Usor de preparat, cu un aspect elegant si un gust irezistibil, aceasta prajitura va fi pe placul intregii familii.

Ingrediente pentru foi:
10 linguri lapte
10 linguri ulei
10 linguri zahar
2 oua
Un praf de sare
1 lingurita amoniac (stins cu zeama de lamaie)
Faina, cat cuprinde
Ingrediente pentru crema:
1 litru lapte
8 linguri rase faina
6 linguri zahar
1 plic zahar vanilat
200 g unt
Coaja si zeama unei lamai
Esenta de rom, dupa gust

Mod de preparare:
Pregatirea foilor:

Incalzeste laptele si dizolva zaharul in el.
Adauga ouale, uleiul, amoniacul stins, sarea si amesteca bine.
Incorporeaza treptat faina si framanta un aluat ferm.
Imparte aluatul in 3-4 parti egale si intinde-le in foi subtiri.
Coace fiecare foaie pe dosul unei tavi presarate cu faina, avand grija sa nu se rumeneasca prea tare.
Prepararea cremei:
Pune laptele la fiert impreuna cu zaharul si coaja de lamaie.
Separat, amesteca faina cu putin lapte rece, apoi adauga treptat in laptele fierbinte, amestecand constant.
Fierbe crema pana se ingroasa si incepe sa se desprinda de marginile vasului.
Dupa ce s-a racit, incorporeaza untul, esenta de rom si zeama de lamaie, amestecand pana la omogenizare.
Asamblarea prajiturii:
Unge fiecare foaie cu crema, suprapunandu-le cu grija.
Presara zahar pudra peste ultima foaie.
Acopera prajitura si las-o la frigider peste noapte, pentru a se fragezi foile.
A doua zi, taie prajitura in bucati si savureaza un desert rafinat si delicios! 🍋🍰