Doriti sa va rasfatati cu o crema de zahar ars perfecta? Aflati mai jos cum sa pregatiti aceasta delicatesa, pas cu pas.
Ingrediente necesare:
1 litru de lapte integral
150 grame zahar
1 pastaie de vanilie
8 oua
300 grame zahar pentru caramel
150 ml apa
Metoda de preparare:
Pasul 1 va indruma sa creati caramelul perfect si sa-l turnati cu grija in forma de copt.
Topiti cei 300 de grame de zahar (pentru caramel) impreuna cu apa, pana capata o culoare aurie. Imediat ce ati obtinut caramelul dorit, opriti fierberea si scufundati vasul intr-un alt recipient rece. Turnati caramelul in forma de copt pentru crema, avand grija sa acoperiti si peretii formei cu acesta.
Pasul 2 va arata cum sa amestecati ingredientele pentru crema delicioasa.
Incalziti laptele impreuna cu pastaia de vanilie, fara a-l fierbe. In acelasi timp, mixati ouale cu zaharul. Adaugati laptele cald peste compozitia de oua si zahar si amestecati bine, pana la omogenizarea completa.
Pasul 3 va ghideaza in coacerea cremoasa si racirea finala.
Amestecul obtinut la pasul 2 turnati-l peste caramelul racit si intarit din forma de copt. Puneti forma la cuptor pentru aproximativ 40 de minute pentru coacere simpla sau folositi metoda bain-marie pentru aproximativ 60 de minute. Crema de zahar ars se lasa sa se raceasca si apoi se scoate din forma prin rasturnare.
Bucurati-va de fiecare etapa si savurati rezultatul final al acestei retete delicioase.