Reteta Prajitura Floare de Colt – un dulce rar si extrem de bun

Reteta Prajitura Floare de Colt - un dulce rar si extrem de bun
Reteta Prajitura Floare de Colt – un dulce rar si extrem de bun

Descopera rafinamentul culinar cu prajitura Floare de Colt, un desert rar si extraordinar de delicios. Aceasta reteta unica aduce un plus de eleganta si gust mesei tale, fiind perfecta pentru ocazii speciale sau rasfatul de weekend.

Ingrediente:

Blat de Cacao:
6 oua
4 linguri de faina
3 linguri de cacao
6 linguri de zahar
1 lingura praf de copt
Un praf de sare

Bezea de Cocos:
4 albusuri
6 linguri de zahar
120 g nuca de cocos

Crema:
4 galbenusuri
5 linguri de zahar
40 g amidon alimentar
300 ml lapte
Esenta de vanilie
200 g unt (80% grasime)
1 compot de ananas (scurs si maruntit)
200 ml frisca lichida

Decor:
50 g ciocolata alba rasa

Metoda de Preparare:

Blatul de Cacao – Prepararea Aluatului:
Bate albusurile cu un praf de sare pana obtii o spuma ferma.
Adauga treptat zaharul, continuand sa mixezi.
Incorporeaza galbenusurile si amesteca usor.

Combinarea Ingredientelor:
Adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt, apoi cacaua, amestecand cu o lingura pana la omogenizare.

Coacerea:
Toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coace la 180°C timp de 15 minute.

Prepararea Bezelei:
Bate albusurile pana devin ferme, adaugand treptat zaharul.
Incorporeaza nuca de cocos.
Aplicarea Bezelei: Dupa ce blatul s-a copt, scoate-l din cuptor si intinde bezeaua de cocos uniform deasupra.
Coace din nou pentru inca 10 minute la aceeasi temperatura.

Prepararea Cremei:
Bate galbenusurile cu zaharul.
Dizolva amidonul in lapte, apoi adauga-l peste amestecul de galbenusuri si zahar.
Gatirea Cremei: Fierbe amestecul la foc mic, amestecand continuu pana se ingroasa.
Ia de pe foc si adauga esenta de vanilie. Lasa crema sa se raceasca complet.
Dupa racire, incorporeaza untul moale, ananasul scurs si maruntit, si frisca batuta.

Asamblare si Decorare:
Intinde crema peste blatul cu bezea de cocos.
Rade ciocolata alba deasupra si pune prajitura la frigider pentru cel putin 2 ore inainte de servire.

Sfaturi pentru o Prajitura Perfecta:
-Asigura-te ca toate ingredientele sunt la temperatura corecta inainte de a incepe.
-Incorporeaza ingredientele cu miscari blande pentru a mentine aerul in aluat si bezea.
-Lasa crema sa se raceasca complet inainte de a adauga untul si frisca.

Savureaza fiecare muscatura din prajitura Floare de Colt si bucura-te de un dulce deosebit, care te va cuceri prin textura sa fina si aroma inconfundabila. Incanta-ti familia si prietenii cu acest desert spectaculos, ce va ramane cu siguranta in amintirile tuturor.