Reteta Rapida de Turta Dulce cu Gem de Prune – Un Desert Aromat, Perfect pentru Sarbatori!

Turta Dulce cu Gem de Prune

Forma pentru copt de aprox. 30 x 11 cm
Ingrediente:
240 g faina alba
1 ou
200 g zahar
200 ml ulei
200 ml lapte
40 g gem de prune
20 g cacao neagra
1 lingurita plina de condimente pentru turta dulce
1 lingurita bicarbonat de sodiu
un praf de sare
Ingrediente aditionale:
Cateva linguri de gem de prune, pentru stratul de mijloc
4 linguri lapte si 100 g ciocolata cu lapte (pentru glazura)
o mana de nuci tocate, pentru decor

Mod de preparare:
Intr-un bol mare, amestecati toate ingredientele (toate la temperatura camerei) pana obtineti o compozitie omogena. Turnati aluatul in forma tapetata cu hartie de copt si coaceti in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 45 de minute. Lasati turta dulce sa se raceasca, apoi taiati-o pe lungime in doua parti si intindeti gemul de prune intre straturi.
Pentru glazura: Rupeti ciocolata in bucati mici si puneti-o intr-un vas impreuna cu laptele. Incalziti amestecul la foc mic, amestecand continuu pana la omogenizare. Turnati glazura usor calduta peste turta dulce si presarati nucile tocate deasupra.

Aceasta turta dulce se potriveste perfect la mesele festive si va fi cu siguranta apreciata de toata familia!