Reteta Simpla de Prajitura Rasturnata cu Ananas si Caramel

Reteta Simpla de Prajitura Rasturnata cu Ananas si Caramel

Prajitura rasturnata cu ananas si caramel este un desert clasic ce imbina perfect aroma dulce-acrisoara a ananasului cu gustul bogat de caramel. Aceasta reteta simpla transforma ingredientele de baza intr-o prajitura spectaculoasa, ideala pentru orice ocazie speciala sau pentru a aduce un strop de rasfat intr-o zi obisnuita.

Ingrediente Necesare:
7 linguri faina
7 linguri zahar
100 g unt
3 oua
Jumatate de pliculet praf de copt
Caramel lichid (din comert sau facut in casa)
Ananas din conserva

Mod de Preparare:

Pregatirea Tavii:
Tapetati o tava rotunda de 24 cm cu hartie de copt.
Intindeti caramelul uniform pe fundul tavii, apoi asezati feliile de ananas deasupra.

Prepararea Aluatului:
Intr-un bol mare, folositi un mixer pentru a amesteca faina, zaharul, untul topit, ouale si praful de copt pana obtineti un aluat omogen.
Turnati aluatul peste feliile de ananas, asigurandu-va ca este distribuit uniform.

Coacerea:
Preincalziti cuptorul la 180°C.
Coaceti prajitura in cuptor timp de aproximativ 30 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

Rasturnarea Prajiturii:
Dupa ce scoateti prajitura din cuptor, lasati-o sa se raceasca in tava pentru cateva minute.
Asezati un platou suficient de mare peste tava si rasturnati prajitura cu o miscare rapida si sigura.
Indepartati hartia de copt cu grija si lasati prajitura sa se raceasca complet.

Servirea:
La servire, puteti adauga putin caramel peste felii pentru un plus de savoare si un aspect atragator.

Prajitura rasturnata cu ananas si caramel nu este doar o incantare pentru papilele gustative, ci si o demonstratie a faptului ca uneori, cele mai delicioase deserturi sunt si cele mai simple de pregatit. Indiferent daca o serviti la o cina in familie sau o aduceti la un eveniment, acest desert clasic va impresiona cu siguranta prin gustul sau desavarsit si aspectul atragator.