Ingrediente:
4 oua
6 linguri de zahar
500 g branza de vaci
2 linguri de smantana (20% grasime)
10 g zahar vanilat
Stafide si fructe uscate (dupa gust)
1 lingurita de amidon
Iata cum sa pregatiti aceasta budinca:
Incepeti prin a preincalzi cuptorul la 190°C. Intr-un bol mare, combinati galbenusurile, branza de vaci, amidonul, smantana, zaharul si zaharul vanilat, amestecand bine pana la omogenizare. Separat, bateti albusurile spuma si incorporati-le usor in amestecul anterior. Daca doriti, adaugati stafide si fructe uscate, dupa preferinte. Pregatiti o tava, tapetand-o cu hartie de copt si un strat subtire de unt. Turnati compozitia in tava si coaceti timp de 30-40 de minute, pana cand prajitura este frumos rumenita.
Reteta Bonus: Prajitura Fanta cu crema de branza si glazura racoritoare
Ingrediente pentru blat:
3 oua (marime medie, M)
3 linguri cu varf de zahar granulat
3 linguri cu varf de faina de grau (tip BL55)
1 lingura rasa de cacao olandeza
1 lingurita rasa de praf de copt
1 praf de sare
Ingrediente pentru crema:
100 g unt
300 g branza de vaci (semidegresata)
Coaja rasa de la 1 lamaie
100 g zahar pudra
Ingrediente pentru glazura:
400 ml suc Fanta
40 g pudra de budinca (vanilie)
3 linguri de zahar pudra
Mod de preparare
Prepararea blatului:
Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma, adaugand treptat zaharul granulat.
Dupa ce obtinem o spuma ferma, adaugam galbenusurile unul cate unul, amestecand usor.
Cernem faina impreuna cu praful de copt, cacaua si un praf de sare. Incorporam acest amestec in spuma de oua, amestecand usor pana la omogenizare.
Turnam compozitia intr-o tava de 20×20 cm, tapetata cu hartie de copt, si o nivelam.
Coacem blatul in cuptorul preincalzit la 185°C pentru aproximativ 25 de minute, sau pana trece testul scobitorii.
Prepararea cremei de branza:
In timp ce blatul se coace, batem untul cu zaharul pudra pana devine spumos.
Adaugam branza de vaci si coaja rasa de lamaie, mixand pana obtinem o crema fina.
Dupa ce blatul s-a racit, intindem uniform crema de branza peste acesta.
Prepararea glazurii de portocala:
Amestecam pudra de budinca si zaharul cu cateva linguri de suc Fanta, pana se omogenizeaza.
Restul de Fanta il punem la fiert. Cand incepe sa fiarba, adaugam amestecul de budinca si zahar, amestecand constant pana cand se ingroasa.
Turnam glazura fierbinte peste crema de branza, distribuind-o uniform.
Finalizare:
Punem prajitura la frigider pentru 1-2 ore, pana cand glazura se intareste si prajitura se poate taia cu usurinta in bucati.