Prajitura cu Cirese si Smantana – Desertul Perfect pentru Orice Ocazie
Ingrediente pentru Aluat:
200 g faina
150 g branza de vaci
5 linguri ulei
5 linguri lapte
1-2 lingurite praf de copt
Ingrediente pentru Umplutura:
300 ml smantana
150 g branza dulce
125 g zahar
3 oua
20 g faina
200 g cirese
Metoda de preparare:
1.Pregatirea Aluatului:
Cerne faina si praful de copt intr-un bol mare.
Adauga branza de vaci, uleiul si laptele, amestecand pana cand obtii un aluat omogen.
Intinde aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
2.Prepararea Umpluturii:
Bate ouale cu zaharul intr-un alt bol pana devin spumoase.
Adauga branza dulce, smantana si faina, amestecand bine pana la omogenizare.
Toarna acest amestec peste aluatul din tava.
3.Asamblarea Tartei:
Distribuie ciresele uniform pe suprafata umpluturii.
Coace tarta in cuptorul preincalzit la 180°C pentru aproximativ 50 de minute, pana devine aurie.
4.Decorare si Servire:
Dupa ce tarta s-a racit, presara zahar pudra pentru un aspect atragator.
Serveste cu drag alaturi de cei dragi!