Reteta simpla si delicioasa de tarta cu cirese si smantana

Reteta simpla si delicioasa de tarta cu cirese si smantana
Reteta simpla si delicioasa de tarta cu cirese si smantana

Prajitura cu Cirese si Smantana – Desertul Perfect pentru Orice Ocazie

Ingrediente pentru Aluat:
200 g faina
150 g branza de vaci
5 linguri ulei
5 linguri lapte
1-2 lingurite praf de copt

Ingrediente pentru Umplutura:
300 ml smantana
150 g branza dulce
125 g zahar
3 oua
20 g faina
200 g cirese

Metoda de preparare:

1.Pregatirea Aluatului:

Cerne faina si praful de copt intr-un bol mare.
Adauga branza de vaci, uleiul si laptele, amestecand pana cand obtii un aluat omogen.
Intinde aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

2.Prepararea Umpluturii:

Bate ouale cu zaharul intr-un alt bol pana devin spumoase.
Adauga branza dulce, smantana si faina, amestecand bine pana la omogenizare.
Toarna acest amestec peste aluatul din tava.

3.Asamblarea Tartei:

Distribuie ciresele uniform pe suprafata umpluturii.
Coace tarta in cuptorul preincalzit la 180°C pentru aproximativ 50 de minute, pana devine aurie.

4.Decorare si Servire:

Dupa ce tarta s-a racit, presara zahar pudra pentru un aspect atragator.
Serveste cu drag alaturi de cei dragi!