Reteta simpla si delicioasa de tiramisu cu fructe de padure si mascarpone, perfecta pentru orice ocazie

Reteta simpla si delicioasa de tiramisu cu fructe de padure si mascarpone, perfecta pentru orice ocazie
Reteta simpla si delicioasa de tiramisu cu fructe de padure si mascarpone, perfecta pentru orice ocazie

Daca sunteti in cautarea unui desert care sa impresioneze la orice ocazie, aceasta reteta de tiramisu cu fructe de padure si mascarpone este exact ceea ce aveti nevoie. Simpla, dar deosebit de delicioasa, combinatia intre textura cremoasa a mascarponei si prospetimea fructelor de padure va va incanta papilele gustative si va aduce un plus de rafinament mesei. Fie ca sarbatoriti un eveniment special sau doriti doar sa va rasfatati familia cu un desert deosebit, acest tiramisu va fi cu siguranta apreciat de toti cei care il vor gusta. Descoperiti pas cu pas cum sa pregatiti aceasta delicatesa usor de realizat, dar plina de savoare.

Ingrediente:
Aproximativ 16 piscoturi
Lapte pentru a insiropa piscoturile
250 g mascarpone
300 ml smantana pentru frisca
200 g fructe de padure congelate
50 g zahar

Metoda de preparare:

Prepararea Fructelor de Padure:
Intr-o tigaie, gatiti fructele de padure cu zaharul la foc mediu, amestecand continuu pana cand fructele se inmoaie bine. Opriti focul si lasati-le sa se raceasca.

Prepararea Cremei:
Intr-un castron mare, bateti mascarponele cu smantana pentru frisca folosind un mixer electric, pana cand obtineti o compozitie ferma si omogena.

Stratificarea Tiramisu-ului:
Intr-o tava mai inalta, intindeti 2-3 linguri de crema pentru a fixa piscoturile. Formati un strat de piscoturi inmuiati usor in lapte. Adaugati un strat generos de crema de mascarpone peste piscoturi, urmat de un strat de fructe de padure gatite anterior. Repetati procesul, alternand straturile de piscoturi, crema si fructe de padure.

Refrigerarea Tiramisu-ului:
Acoperiti desertul si puneti-l la frigider pentru cel putin 4-5 ore sau peste noapte, pentru ca aromele sa se combine perfect.

Servirea:
Dupa ce tiramisu-ul a stat la rece, este gata de servit. Taiati in portii generoase si bucurati-va de fiecare imbucatura delicioasa.

Aceasta reteta de tiramisu cu fructe de padure si mascarpone este atat de simpla incat merita sa fie incercata de oricine. Bucurati-va de prepararea si degustarea acestui desert minunat, ideal pentru a indulci orice zi speciala sau obisnuita.