Reteta Simpla si Rapida de Briose

Reteta Simpla si Rapida de Briose

Aceasta reteta de baza pentru briose ofera doua variante delicioase: una aromata cu lamaie si alta cu cacao.

Ingrediente (pentru 24 muffins):
Pentru aluatul de baza:

250 g faina
200 g zahar
250 ml lapte
125 ml ulei
1 plic praf de copt (10 g)
1 ou
Pentru varianta cu lamaie:
Coaja rasa si sucul de la 1 lamaie
Pentru varianta cu cacao:
4-5 linguri (aproximativ 25 g) cacao pudra
Pentru decor:
24 cirese (sau visine, dupa preferinta)

Mod de preparare:
Intr-un bol mare, amesteca faina, zaharul, praful de copt, oul, laptele si uleiul. Omogenizeaza bine compozitia.
Imparte aluatul in doua parti egale pentru cele doua variante.
In prima jumatate de aluat, adauga coaja rasa si sucul lamaii. Amesteca bine.
In cealalta jumatate, incorporeaza pudra de cacao. Ajusteaza cantitatea de cacao dupa gust, in functie de cat de intensa doresti aroma.
Unge sau tapeteaza formele de briose si umple-le pana la trei sferturi cu compozitie. Aluatul va creste in timpul coacerii.
Asaza cate o cireasa deasupra fiecarui muffin.
Preincalzeste cuptorul la 180°C.
Coace briosele timp de 18-20 de minute, pana trec testul scobitorii.
Lasa briosele sa se raceasca si serveste-le simple sau pudrate cu zahar.