Reteta uitata a anilor ‘90 – Chiftelute fara carne, dar extrem de gustoase

Aceasta reteta simpla si economica provine din perioada in care carnea era un lux, dar oamenii gaseau mereu solutii ingenioase pentru a pregati mese delicioase. Chiftelutele din ovaz si cartofi sunt satioase, crocante la exterior si moi in interior. Chiar si cei mai mari iubitori de carne vor fi surprinsi de gustul lor!

Ingrediente:
200 g fulgi de ovaz
200 ml apa fierbinte
2 cartofi (aprox. 250 g)
2 cepe
2 catei de usturoi
Sare si piper – dupa gust
Ulei – pentru prajit

Mod de preparare:
Toarna apa fierbinte peste fulgii de ovaz, amesteca bine si lasa-i la inmuiat timp de 15 minute.
Da cartofii, ceapa si usturoiul pe razatoarea mica si amesteca-le cu ovazul inmuiat. Nu scurge lichidul, decat daca este in exces.
Condimenteaza compozitia cu sare si piper, apoi amesteca bine.
Formeaza chiftelute cu mainile umede.
Prajeste-le intr-o tigaie bine incinsa cu ulei, la foc mediu, acoperite cu capac, pana devin aurii pe ambele parti (aproximativ 3 minute pe fiecare parte).
Asaza-le pe un prosop de hartie pentru a elimina excesul de ulei.
Acum ai o portie generoasa de chiftelute delicioase, perfecte alaturi de o salata sau un sos preferat!