Reteta usoara de negresa cu glazura de ciocolata

Acest desert delicios si intens de ciocolata este o adevarata explozie de savoare, perfecta pentru momentele in care iti doresti ceva dulce si decadent. Preparatul este usor de facut, iar glazura bogata completeaza perfect textura moale a blatului.

Ingrediente pentru blat:
200 ml apa
60 g cacao amaruie (4 linguri)
300 g faina alba
240 g zahar tos
1 lingurita bicarbonat de sodiu
100 ml iaurt natural
10 g zahar vanilat (1 plic)
2 oua
220 g unt
Ingrediente pentru glazura:
10 g zahar vanilat (1 plic)
120 g zahar pudra
90 ml iaurt natural (6 linguri)
60 g cacao amaruie (4 linguri)
120 g unt

Mod de preparare:
Intr-o craticioara mica, pune apa, untul si cacao. Incalzeste amestecul pe foc pana se omogenizeaza si fierbe usor.
Ia compozitia de pe foc si adauga faina, bicarbonatul de sodiu si zaharul tos. Amesteca bine pana obtii o consistenta uniforma.
Adauga iaurtul, ouale si zaharul vanilat, apoi amesteca din nou pentru a incorpora toate ingredientele.
Unge cu margarina o tava de 30×25 cm si intinde compozitia uniform.
Coace in cuptorul preincalzit la 180°C cu ventilatie sau la 200°C in cuptor traditional, timp de 20 de minute.
Pune toate ingredientele pentru glazura intr-o craticioara (zaharul vanilat, zaharul pudra, iaurtul, cacao si untul) si incalzeste-le pe foc mic, amestecand pana cand zaharul se topeste complet si obtii o textura fina.
Cand blatul este copt, toarna glazura calda deasupra, uniformizand-o cu o spatula.
Lasa prajitura sa se raceasca complet pentru ca glazura sa se intareasca.
Serveste desertul feliat si bucura-te de un rasfat intens de ciocolata!