Rulada cu banane si crema de mascarpone

Rulada cu banane si crema de mascarpone

Ingrediente pentru blat
5 oua
5 linguri cu varf de faina
5 linguri de zahar
un praf de sare
1 lingurita esenta de vanilie

Ingrediente pentru crema
300 g crema mascarpone
300 ml smantana dulce pentru frisca
150 g zahar pudra vanilat
1 lingurita esenta de vanilie
2 banane bine coapte

Ingrediente pentru decor
50 g alune macinate

Mod de preparare

Prepararea blatului:
Separati albusurile de galbenusuri.
Bateti albusurile cu un praf de sare pana devin spumoase si isi maresc volumul. Adaugati treptat 3 linguri de zahar si continuati mixarea pana obtineti o spuma tare, similara cu bezeaua.
Intr-un bol separat, amestecati galbenusurile cu esenta de vanilie si cele 2 linguri de zahar ramase, mixand usor timp de aproximativ un minut pana devin pufoase si de o culoare deschisa.
Incorporati spuma de albusuri in compozitia de galbenusuri, amestecand usor cu o spatula pentru a mentine compozitia aerata.
Adaugati faina treptat si amestecati delicat pana se incorporeaza complet.
Puneti o foaie de copt intr-o tava de 30×40 cm, turnati compozitia si nivelati-o uniform cu o spatula.
Coaceti blatul timp de aproximativ 12 minute la 180°C.
Dupa coacere, scoateti blatul din cuptor, taiati cate un centimetru din marginile lungi si indepartati-le. Rulati blatul strans, cu tot cu hartia de copt, cat este inca fierbinte, apoi lasati-l sa se raceasca complet.

Prepararea cremei:
Intr-un bol, puneti crema mascarpone, zaharul si esenta de vanilie. Mixati timp de aproximativ un minut.
Adaugati smantana pentru frisca si continuati mixarea pana obtineti o crema pufoasa. Aveti grija sa nu mixati excesiv pentru a evita taierea cremei.
Desfaceti blatul cu grija si indepartati hartia de copt. Intindeti uniform jumatate din cantitatea de crema pe toata suprafata blatului.
Asezati bananele decojite una langa alta la baza blatului.
Rulati usor blatul si asezati rulada pe o tava. Acoperiti rulada cu restul de crema, niveland cu o spatula si presarati alunele macinate pe deasupra si pe capete.
Dati rulada la rece pentru aproximativ o ora inainte de a o taia si servi.

Aceasta rulada cu banane si crema de mascarpone este un desert delicios si rafinat, perfect pentru a impresiona oaspetii la orice ocazie.

Rulada cu Nuca, Miere si Scortisoara

Rulada cu Nuca, Miere si Scortisoara – Un Desert Deosebit pentru Orice Ocazie

Ingrediente pentru aluat:
400 g faina
100 g unt
1 ou
1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
100 g zahar
Un praf de sare

Ingrediente pentru umplutura:
200 g miez de nuca
2 linguri miere
100 g zahar
Scortisoara dupa gust

Mod de Preparare:

Prepararea Aluatului:
Intr-un vas mare, amesteca faina, untul, oul, bicarbonatul de sodiu, zaharul si sarea.
Utilizeaza un mixer pentru a omogeniza ingredientele pana obtii un aluat neted si uniform.

Intinderea si Umplerea Aluatului:
Pe suprafata de lucru, intinde aluatul intr-o foaie subtire si egala.
Presara miezul de nuca, mierea, zaharul si scortisoara uniform pe toata suprafata aluatului.

Formarea si Coacerea Ruladei:
Ruleaza cu grija aluatul, formand o rulada compacta.
Asaza rulada pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Unge rulada cu ou batut pentru a obtine o crusta aurie si crocanta.
Coace in cuptorul preincalzit la 180°C pana cand rulada devine aurie si bine coapta.

Servirea:
Lasa rulada sa se raceasca usor inainte de a o taia felii.
Serveste cu placere si bucura-te de aprecierile invitatilor.