Ingrediente
500 g faina
un cub drojdie
patru mere potrivite
200 g zahar
o linguri de gris
scortisoara
200 ml apa
sare
Instructiuni de preparare:
Pregatirea maielei: Amestecati drojdia cu putin zahar, o lingura de faina si 50 ml de apa calda. Lasati compozitia sa creasca intr-un loc cald pana se formeaza bule.
Prepararea aluatului: Cerneti faina intr-un bol mare si adaugati un praf de sare. Turnati maiaua crescuta peste faina si incepeti sa framantati, adaugand treptat restul de apa calda, pana obtineti un aluat elastic, asemanator celui de paine. Acoperiti-l si lasati-l sa dospeasca pana isi dubleaza volumul.
Pregatirea umpluturii: Curatati merele si dati-le pe razatoare. Puneti-le la calit intr-o tigaie impreuna cu zaharul si scortisoara, amestecand constant pana cand se evapora lichidul. Lasati compozitia de mere sa se raceasca.
Formarea ruladei: Dupa ce aluatul a crescut, intindeti-l pe o suprafata presarata cu putina faina, formand o foaie subtire. Presarati gris peste aluat, apoi intindeti uniform umplutura de mere. Rulati aluatul strans si asezati rulada intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Finalizare: Ungeti rulada cu miere si lasati-o sa mai creasca timp de 5-10 minute. Introduceti tava in cuptorul preincalzit la foc mediu si coaceti rulada timp de 15-20 de minute sau pana devine aurie.
Savurati aceasta delicioasa rulada cu mere si scortisoara!