Rulada cu Nuca, Miere si Scortisoara – Un Desert Deosebit pentru Orice Ocazie

Rulada cu Nuca, Miere si Scortisoara – Un Desert Deosebit pentru Orice Ocazie

Ingrediente pentru aluat:
400 g faina
100 g unt
1 ou
1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
100 g zahar
Un praf de sare

Ingrediente pentru umplutura:
200 g miez de nuca
2 linguri miere
100 g zahar
Scortisoara dupa gust

Mod de Preparare:

Prepararea Aluatului:
Intr-un vas mare, amesteca faina, untul, oul, bicarbonatul de sodiu, zaharul si sarea.
Utilizeaza un mixer pentru a omogeniza ingredientele pana obtii un aluat neted si uniform.

Intinderea si Umplerea Aluatului:
Pe suprafata de lucru, intinde aluatul intr-o foaie subtire si egala.
Presara miezul de nuca, mierea, zaharul si scortisoara uniform pe toata suprafata aluatului.

Formarea si Coacerea Ruladei:
Ruleaza cu grija aluatul, formand o rulada compacta.
Asaza rulada pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Unge rulada cu ou batut pentru a obtine o crusta aurie si crocanta.
Coace in cuptorul preincalzit la 180°C pana cand rulada devine aurie si bine coapta.

Servirea:
Lasa rulada sa se raceasca usor inainte de a o taia felii.
Serveste cu placere si bucura-te de aprecierile invitatilor.