Rulada de cartofi cu carne

Rulada de cartofi cu carne

Aceasta reteta delicioasa de rulada de cartofi cu carne este perfecta pentru o masa satioasa si plina de savoare. Combinatia de cartofi moi si umplutura din carne de pasare creeaza o armonie gustativa, iar stratul de branza topita de deasupra aduce un plus de savoare. Urmeaza pasii simpli de mai jos pentru a pregati aceasta rulada gustoasa.

Ingrediente pentru rulada:
500 g cartofi
200 g faina de cartofi
1 ou
1 lingura de ulei de masline
Un praf de nucsoara
Sare, piper dupa gust

Ingrediente pentru umplutura:
350 g carne de pasare fiarta (ideala din supa)
1 morcov
1 ceapa
2 catei de usturoi
2 linguri ulei de rapita
1 ou
Sare, piper si un praf de boia iute, dupa gust

Alte ingrediente:
Aproximativ 4 felii de branza topita
Patrunjel tocat pentru decor

Mod de preparare traditional:

Rulada de cartofi:
Curatati cartofii, spalati-i, taiati-i in bucati si fierbeti-i pana devin moi. Scurgeti apa si lasati cartofii sa se raceasca putin.
Pisati cartofii sau treceti-i prin masina de tocat. Adaugati oul, faina de cartofi, uleiul de masline, nucsoara si condimentele, apoi amestecati pana obtineti un aluat omogen.
Intindeti aluatul pe o suprafata presarata cu faina de cartofi, formand un dreptunghi gros de aproximativ 1 cm.

Umplutura:
Incingeti uleiul de rapita si caliti ceapa tocata impreuna cu usturoiul zdrobit.
Maruntiti carnea de pasare si morcovul, apoi adaugati-le in amestecul de ceapa si usturoi. Adaugati oul si condimentati dupa gust.
Asezati umplutura pe foaia de cartofi si rulati aluatul, incepand dintr-o parte mai scurta.

Coacerea:
Infasurati rulada in folie de aluminiu si coaceti in cuptorul preincalzit la 190°C timp de 40 de minute.
Dupa ce se coace, desfaceti folia, asezati feliile de branza pe deasupra si coaceti inca 10 minute.
Presarati patrunjel tocat pe deasupra si serviti rulada taiata felii, alaturi de un sos de ciuperci sau o salata.