Rulada de casa cu ciocolata

Rulada de casa cu ciocolata

Rulada de casa cu ciocolata este un desert clasic si irezistibil, perfect pentru orice ocazie speciala sau pentru a rasfata familia intr-o zi obisnuita. Acest desert delicios combina un blat pufos cu o crema bogata de ciocolata, creand un echilibru perfect intre texturi si arome. Prepararea ruladei este simpla, dar rezultatul final este impresionant si va cuceri orice pofticios.

Ingrediente:

Pentru Blat:
7 oua mari
10 linguri de zahar pudra fin
1 lingura de cacao de calitate
3 linguri de faina cernuta
1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu

Pentru Crema de Ciocolata:
4 oua proaspete
100 g de zahar cristal
4 linguri de faina alba
300 ml de lapte integral
300 g de ciocolata neagra sau cu lapte
250 g de unt cremos

Mod de Preparare

Blatul
Intr-un castron, combinati faina, zaharul pudra, cacaoa si bicarbonatul de sodiu.
Intr-un bol separat, bateti galbenusurile si adaugati-le la ingredientele uscate.
Bateti albusurile spuma cu un praf de sare si incorporati-le cu grija in amestecul anterior.
Preincalziti cuptorul la 180°C.
Pregatiti o tava cu hartie de copt si turnati aluatul, nivelandu-l uniform.
Coaceti timp de 25 de minute.
Dupa coacere, rasturnati blatul pe un prosop umed de bucatarie si rulati-l cu grija.

Crema
Intr-o cratita, amestecati laptele, faina, zaharul si ouale.
Fierbeti compozitia pana se ingroasa, apoi adaugati untul.
Dupa ce crema s-a racorit, impartiti-o in doua parti egale.
Intr-una dintre parti, adaugati ciocolata topita si amestecati bine.

Asamblarea
Desfasurati blatul si intindeti uniform prima jumatate de crema.
Peste aceasta, adaugati si intindeti crema cu ciocolata.
Rulati blatul din nou cu grija.
Acoperiti rulada cu restul de crema de ciocolata.

Rulada de casa cu ciocolata nu este doar un desert spectaculos vizual, ci si o explozie de gusturi care incanta papilele gustative. Fie ca o serviti la o ocazie festiva sau pur si simplu pentru a aduce un zambet celor dragi, aceasta rulada va fi cu siguranta apreciata. Cu putina rabdare si atentie, puteti crea un desert de neuitat care va fi savurat pana la ultima felie. Pofta buna si spor la gatit!