Rulada de Ciocolata cu Crema de Nutella

Rulada de Ciocolata cu Crema de Nutella

Aceasta rulada de ciocolata, umpluta cu crema fina de Nutella si acoperita cu o glazura de ciocolata, este un desert decadent care va impresiona orice iubitor de ciocolata. Cu o textura pufoasa si o combinatie irezistibila de arome, aceasta rulada este perfecta pentru a aduce un strop de rafinament la orice ocazie speciala.

Ingrediente pentru blat de pandispan cu ciocolata:
4 oua mari
100 g zahar fin pentru copt
100 g faina alba
3/4 lingurita praf de copt
4 linguri cacao
50 g ciocolata neagra, rasa
16 g zahar vanilat

Ingrediente pentru crema de Nutella:
250 g mascarpone, racit
5 linguri Nutella

Ingrediente pentru glazura de ciocolata:
100 g ciocolata neagra sau cu lapte
30 g unt

Metoda de preparare:

Preparare blat – Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. In bolul mixerului, bate albusurile pana obtii o spuma tare. Spre finalul batutului, adauga treptat zaharul – incet, lingura cu lingura – continuand sa bati. Adauga galbenusurile pe rand, amestecand in continuare. Cerne direct in spuma de ou faina, cacaoa, praful de copt si adauga ciocolata rasa. Amesteca usor cu o spatula, pentru a nu lasa spuma sa se lase.

Pregateste un prosop de bucatarie, presara-l usor cu zahar vanilat. Tapeteaza o tava plata de 28 x 42 cm cu hartie de copt. Toarna aluatul de pandispan si niveleaza-l.

Coace rulada de ciocolata aproximativ 12 – 15 minute la temperatura de 180°C. Imediat dupa ce o scoti din cuptor, rastoarna prajitura pe prosop, cu hartia de copt in sus. Dezlipeste usor hartia, apoi ruleaza prajitura impreuna cu prosopul, de-a lungul laturii lungi. Lasa rulada in aceasta forma pana se raceste. Atentie: rulada trebuie rulata cat este fierbinte, deoarece daca se raceste, se va crapa la rulare.

Preparare crema – Pune toate ingredientele intr-un bol si mixeaza-le usor si scurt, doar pana cand se combina.

Preparare glazura – Pune untul si ciocolata intr-un bol mic si topeste-le la bain-marie, amestecand frecvent. Lasa rulada racita sa se desfasoare, scoate prosopul. Intinde imediat crema de Nutella, apoi ruleaza din nou rulada. Pune-o la frigider pentru cateva ore. Inainte de servire, toarna glazura de ciocolata deasupra.

Rulada de ciocolata cu crema de Nutella trebuie pastrata la frigider.